3EGolf
Image default
Bedrijven

Zakelijk krediet opbouwen

Het openen van een zakelijke rekening valt niet meer bij de traditionele banken. De banken zijn steeds minder bereid om risico’s te nemen. En zonder jaarcijfers kun je tegenwoorden niet meer een zakelijke rekening openen. Maar tegenwoordig kan het wel makkelijker gaan. Het enige dat je hoeft te doen: woonachtig zijn in Nederland en je moet reeds geregistreerd zijn bij de kamer van koophandel. De meeste ondernemers zijn dit toch al. Met deze eigenschappen kun je jezelf al in aanmerking stellen voor een zakelijke rekening.

Degene die een zakelijke rekening willen beginnen kunnen dat nu zelf ook den zonder BKR toetsing. De kredietvertrekker die we daarvoor ten zeerste aanraden is Funding circle. Bij deze kredietverstrekker kun ja geheel zonder jaarcijfers een zakelijke lening aanvragen. Een rekening openen duurt ook steeds minder lang, Dat is mede dankzij de constant ontwikkelende technieken. Een rekening openen is nog nooit zo eenvoudig geweest. De enige voorwaarde die Funding circle aan zijn klanten stelt is dat de minimale omzet € 30.000,- moet zijn. Dat is vooral voor de jonge ondernemer erg veel gevraagd. Dit is een struikelblok. Maar wanneer je als ondernemer aan de eisen voldoet, is de aanvraag voor de zakelijke rekening al binnen 24 uur verwerkt. Dat is hoe vlug het proces kan zijn.

Voor de jonge, startende ondernemer onder ons is het grootste probleem meestal dat je geen kredietaanvraag kunt doen, omdat je geen jaarcijfers kunt aantonen. Hierom moet je denken aan andere manieren om aan kapitaal te komen. Dit kan op allerlei manieren. Denk aan: familie, vrienden en kennissen. Die kunnen allemaal geïnteresseerd zijn in een investering. Wat een leuke bijkomstigheid is: wanneer je op deze manier aan geld komt, dan merkt de bank op dat je: ten eerste serieus bent. En ten tweede: dat je overtuigingskracht hebt. Dit kan op een later moment zorgen dat de bank je eerder geld uitleent.

3eGolf.nl