3EGolf
Image default
Sport

Zo regel je de ceremonie voor de prijsuitreiking op jouw sportevenement

Bij het organiseren van een toernooi of sportwedstrijd komt een hoop kijken. De locatie, de catering, de wedstrijden zelf en veiligheidsmaatregelen. Daarbij wordt de ceremonie voor de prijsuitreiking helaas nog wel eens over het hoofd gezien. Zonde, want dat zou natuurlijk het hoogtepunt van de dag moeten zijn! Daarom is het goed om jezelf van tevoren een aantal vragen te stellen zodat je rekening kan houden met de belangrijkste zaken.

Wat voor sportprijzen ga je uitreiken?

De eerste vraag waar je een antwoord op moet vinden is welke sportprijzen je uit wilt gaan reiken. Deze moeten gemaakt en geleverd worden en dat kost tijd, dus begin hier op tijd mee. Je budget speelt een grote rol bij het kiezen van de sportprijzen. Ga je een medaille kopen of een gouden beker? Het eerste is begrijpelijk een stuk goedkoper dan het tweede. Ook het prestige van de uitreiking is belangrijk bij het maken van je keuze. Wat wil je uitstralen? Des te luxer de prijs, des te hoger de kosten. Het is overigens ook mogelijk om een sportbeker of medaille te bestellen die je zelf personaliseert met bijvoorbeeld de clubnaam en een eigen afbeelding. Dit hoeft overigens niet duur te zijn bij een leverancier met eigen productiemogelijkheden.

Waar ga je de ceremonie houden?

Met het oog op prestige is ook de locatie waar je de uitreikingsceremonie gaat houden belangrijk. Doe je dit in de kantine van de vereniging? Dat betekent dat je rekening moet houden met het aantal mensen dat bij de ceremonie aanwezig kan zijn. Of ga je lokaal naar een evenementenlocatie kijken? Dan heb je meer mogelijkheden en kunnen er meer mensen komen maar daar hangt uiteraard ook een prijskaartje aan. Een goedkope optie waarbij veel toeschouwers aanwezig kunnen zijn is om het buiten op het veld te doen. Dan moet het weer natuurlijk wel meewerken en dat is in Nederland helaas geen gegeven.

Wat is je tijdsplanning?

Hoe ga je de uitreikingsceremonie vormgeven? Wanneer ga je de sportprijzen uitreiken? Wordt het een zit-evenement met tafeltjes, stoeltjes, hapjes en drankjes of blijft iedereen staan en heb je bijvoorbeeld alleen een tap nodig? Ga je meteen over tot de prijsuitreiking of hou je eerst een presentatie? Hoeveel mensen komen er aan het woord? Maak je gebruik van slides, foto’s of video’s? Voor al deze zaken is tijd nodig dus zorg dat je een goede, ruim opgezette tijdsplanning maakt.

3eGolf.nl