3EGolf
Image default
Internet

4 sites om bestanden online en gratis te converteren

Wie van jullie heeft nog nooit bestanden van het ene formaat naar het andere moeten converteren? Het is een praktijk die bijna dagelijks voorkomt, vooral als we de computer ook voor werk gebruiken. Om het gemakkelijker te maken, downloaden we per ongeluk software om onze bestanden te converteren en – als de bronnen niet langer veilig zijn – lopen we het risico ook ongewenste malware te vinden. Op lange termijn zou deze methode niet alleen vervelend en omslachtig kunnen zijn, maar ons ook blootstellen aan het gevaar dat onze gevoelige gegevens worden blootgesteld. Het goede nieuws is dat er echter een effectievere, snellere en pijnloze methode is om de procedure uit te voeren: bewapen jezelf met een webbrowser, typ een van de onderstaande sites in de zoekbalk en volg de instructies stap voor stap. Laten we dus eens kijken welke de beste gratis sites zijn om online bestanden te converteren, afhankelijk van uw behoeften.

1. AnyConv

AnyConv is misschien wel de meest betrouwbare en complete site voor online bestandsconversie. Ik gebruik het voornamelijk om afbeeldingen van webp naar jpg te converteren, maar u kunt het voor elk type document gebruiken: afbeeldingen, tekst, audio, video, e-boeken en vele andere. Dankzij de database van 350 herkende formaten is het praktisch onmogelijk dat u uw bestanden niet kunt converteren. De enige limiet is de bestandsgrootte, d.w.z. maximaal 50 MB. De interface is zeer intuïtief: upload het bestand, kies het gewenste formaat. En dit alles zonder dat u zich hoeft te registreren.

2. Cloud Convert

Een andere uitstekende bron is Cloud Convert. Ondanks het herkennen van slechts 208 soorten bestanden, tegen de 350 van AnyConv, kunt u met het gratis account individuele bestanden tot 1 GB uploaden en besluiten om ze aan het einde van de procedure automatisch op te slaan in een cloud naar keuze tussen Dropbox, Google Drive, OneDrive en Box. Bovendien is de interface even intuïtief maar nog aantrekkelijker.

3. Online-Convert

Over het algemeen zijn AnyConv en Cloud Convert de beste tools, vooral als we geen specifieke behoeften hebben. Anders is de site die bij ons past Online-Convert. Zodra we met de conversie beginnen, biedt Online-Convert de mogelijkheid om enkele voorkeuren te uiten. Als u bijvoorbeeld een FLAC-audiobestand naar MP3 converteert, kunt u 320 instellen als de gewenste bitsnelheid. Nogmaals, net als Zamzar, kunnen we een bestand tot 100 MB uploaden, anders moeten we het account upgraden.

4. Small PDF

Small PDF is een erg handig hulpmiddel als het gaat om het bewerken van PDF-bestanden. Als we bijvoorbeeld iets moeten corrigeren of twee pdf’s tot één moeten samenvoegen, kunnen we met Small pdf ons startdocument omzetten in .jpg, .doc en Excel. Na het bewerken kunt u het nieuwe document opnieuw omzetten in een ander PDF-bestand.

5. JPEG-JPG

jpeg-jpg.com is een snelle en handige online service voor het converteren van JPEG naar JPG en omgekeerd.

3eGolf.nl