3EGolf
Image default
Internet

Waar moet je op letten bij het zetten van een helix piercing

Iedereen draagt ze wel eens, sieraden. Je kunt hierbij denken aan de collier. De collier is een mooie ketting met een hanger (bijvoorbeeld van zirkonia). Of je kunt denken aan oorclips. Oorclips zijn lange oorbellen. Maar je kunt ook gaan voor de heftigere aanpak; zoals piercings. Zo kun je bijvoorbeeld een helix piercing zetten. Maar wat is een helix piercing? Waar kan je een helix piercing zetten en waar laat je dit uitvoeren? Daar ga je in deze blog achterkomen!

De Helixpiercing

Een helix piercing is een piercing in de bovenrand van je oor (ook wel de helix genoemd). Een helix piercing laat je eenvoudig zetten. Eerst zal er naar de plaatsing worden gekeken. Denk hierbij aan de linker of rechteroor, maar ook de hoogte. Hierna zal de plaatsing worden gemarkeerd. Vervolgens wordt de helixpiercing gezet met een scherpe piercingnaald, die door het kraakbeen wordt geprikt. Vervolgens moet deze piercing 6-9 maanden genezen. Als piercing voor in de helix kun je kiezen voor een ringetje maar ook een knopje met een diamantje van zirkonia. Je kunt in je piercing gewoon normale oorknopjes/ringetjes doen, maar ook speciale helix sieraden. Deze zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle sieradenverkooppunten.

Tips voor het zetten van een helix

Denk je er nu aan om van de “normale” hangers en oorclips af te stappen en te gaan voor een echte helixpiercing? Dan kun je het beste gebruik maken van de volgende tips. Allereerst de eerste tip. Laat de piercing niet zetten bij een doorsnee juwelier. Hier worden namelijk vaak de piercings in het kraakbeen geschoten, waardoor het voor kan komen dat het kraakbeen “breekt” en niet goed geneest. Ga dus altijd naar een goed aangeschreven piercer! Een andere tip is de goede naverzorging van de piercing. Behandel na het zetten van je piercing de piercing goed, door hem minimaal 1x per dag goed schoon te maken, door middel van het gebruiken van milde piercingzeep of een zoutoplossing, dit bevorderd de genezing! Tot slot de laatste tip, ben je nu tussen de 12 en 16 jaar? Dan heb je toestemming nodig van je ouders van het zetten van een piercing. Zorg er dus voor dat je het (indien nodig) van te voren met je ouders hebt besproken!

https://123sieraad.nl
3eGolf.nl