3EGolf
Image default
Zorg

5 voordelen van een online psycholoog

5 voordelen van een online psycholoog

Online psychologen kunnen de zorg voor een breed scala van geestelijke gezondheidsproblemen ondersteunen en mogelijk maken. Online psychologen zijn bekwaam, opgeleid en gediplomeerd op het gebied van psychologie en beschikken over de kennis iemand te helpen met de uitdagingen van het leven om te gaan. Als je denkt aan het ‘bezoeken’ van een online psycholoog is het van cruciaal belang de best mogelijke online therapie aanbieder te vinden voor jou.

Het kan zijn dat gezien jouw omstandigheden virtuele therapie niet geschikt is voor jou. Of je nu een ernstige psychische stoornis hebt die intensievere zorg vereist, of je de voorkeur geeft aan persoonlijke communicatie, online therapie is niet altijd de beste optie. Toch biedt een online psycholoog een heleboel voordelen. Vanuit het comfort van thuis therapie bijwonen maakt het voor mensen gemakkelijker om de hand uit te steken.

1. Een online psycholoog biedt gemak

Omdat een online psycholoog overal met een stabiele internetverbinding gedaan kan worden, kun je therapie volgen wanneer het jou het beste uitkomt.

2. Neemt reiskosten weg

Meestal raden psychologen meer dan één sessie per maand aan. Vaker dan een maand naar de psycholoog kan zorgen voor een lange reistijd en daarmee ook reiskosten. Omdat je niet fysiek in dezelfde ruimte als je therapeut aanwezig hoeft te zijn, kan een online psycholoog je een flink bedrag aan reiskosten besparen.

3. Verhoogt consistentie en regelmaat

Het bijwonen van online sessies kent veel minder obstakels dan fysieke therapie. Soms laten vergaderingen, studies en werkverplichtingen niet toe dat je naar therapie gaat.

4. Goede oplossing voor mensen met een beperkte mobiliteit

Online therapie biedt toegankelijkheid aan mensen die gehandicapt of aan huis gebonden zijn. Mobiliteit kan een probleem zijn als het gaat om toegang tot geestelijke gezondheidszorg. Een therapeut die vanuit zijn eigen huis oefent, is er misschien niet op ingesteld om alle potentiële cliënten op te vangen. Mensen die om verschillende redenen, zoals lichamelijke of geestelijke ziekte, hun huis niet kunnen verlaten, hebben baat bij online therapie als nuttig alternatief voor traditionele psychotherapie.

5. Een betaalbaar(der) alternatief

Online therapie is meestal betaalbaar(der) en handiger dan sessies bij een fysieke psycholoog. Omdat je de therapiesessies online bijwoont in het comfort van je eigen huis, kun je je therapiesessies plannen op tijden die je het beste uitkomen. Ook worden online therapiesessies vaak gedekt door zorgverzekeraars. Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij om meer te weten te komen over hoe online behandelingen door je polis gedekt zullen worden.

Je voelt je misschien op je gemak als je met vrienden en familie over je lichamelijke gezondheid praat, maar misschien voel je je niet zo op je gemak als je over psychische gezondheidskwesties praat, die minstens net zo belangrijk zijn! Online therapie kan een belangrijk hulpmiddel zijn. Zelfs als je het gevoel hebt dat je psychisch sterk in je schoenen staat, kan online therapie je helpen sterker te worden. Je kunt meer leren over gezondheidsgedrag en coping strategieën die tot een betere psychische gezondheid zullen leiden.

Boek een eerste consult online en ervaar zelf hoe fijn het kan zijn om online met een gelicentieerde psycholoog te spreken over jouw vraagstuk zoals het krijgen van hulp bij de opvoeding, hulp bij werkproblemen of bij andere prive situaties.

https://www.e-consulenza.nl/
3eGolf.nl