3EGolf
Image default
Bedrijven

Bedrijfskosten besparen

Als je ondernemer bent, wil je natuurlijk veel geld verdienen. Maar je kunt geen geld verdienen, zonder ook af en toe geld uit te geven. Zeker als je personeel hebt, kunnen de bedrijfskosten aardig oplopen. Bedrijfskosten zul je altijd hebben, het is niet te voorkomen, maar wat je wel kunt doen, is zorgen dat ze niet onnodig hoog zijn. Hier zijn vele manieren voor, die we niet allemaal kunnen noemen, maar hier zijn er alvast een paar.

 

Tip 1: Bespaar op inkt

Printen, je zou het misschien niet verwachten, maar printen kost veel geld. De inkt die in de printer gaat is duur en vaak wordt er onnodig veel geprint. Naast dat dit veel geld kost, is het ook nog eens niet bevorderlijk voor het milieu. Maak je personeel er daarom van bewust dat veel online gedaan kan worden en dat printen vaak niet nodig is. Als je iets moet ondertekenen, zou je denken dat je het wel moet printen, maar ook dat hoeft niet. Je kunt namelijk met bepaalde document management software een digitale handtekening zetten. Dit zal je veel printkosten besparen!

 

Tip 2: Kantoorartikelen

Kantoorartikelen kunnen flink in de papieren lopen. Het is misschien fijn om jarenlang dezelfde leverancier te gebruiken, maar goed voor de portemonnee is het meestal niet. Ga daarom eens in de zoveel tijd op zoek naar leveranciers met betere deals, hier kun je veel geld op besparen.

 

Tip 3: Inzicht in de financiën

Als je een bedrijf begint zit je er vaak nog bovenop: de financiën. Elke cent die je uitgeeft, overweeg je. Maar na een aantal jaar doe je dit meestal niet meer. Dit kan er voor zorgen dat je de controle over de kosten kwijtraakt. Zorg dan dat je weer inzicht krijgt in je financiën, zodat je weer eens kritisch kunt kijken naar alle kostenposten.

3eGolf.nl