3EGolf
Image default
Hobby en vrije tijd

De 1001 mogelijkheden van weckpotten

Iedereen kent ze wel, die leuke glazen potten en potjes afsluitbaar met een rubberen ring. Ze hebben hun naam te danken aan Johann Carl Weck, een Duitse ondernemer die in 1895 het patent heeft gekocht op de techniek om met deze potten voedsel te kunnen conserveren. Daar zijn de potten inderdaad in eerste instantie voor bedoeld, maar je kunt er zoveel meer mee doen!

Conserveren van voedsel

Zoals al aangegeven, zijn de potjes lang geleden speciaal ontwikkeld voor het conserveren van voedsel. Dat was in een tijd waar het zonder koelkast en diepvries van groot belang was om etenswaren lang te kunnen bewaren. Misschien roept het zien van de potjes fijne herinneringen bij je op zoals het als kind bramen plukken met je oma. Later mocht je dan op de boterham de lekkere bramenjam eten die je oma met hulp van de weckpotten had gemaakt. Dit wecken van fruit en groente werd vroeger veel gedaan maar wordt nu weer steeds populairder. Heb je interesse hierin, dan kun je op internet lezen hoe het werkt en je de techniek eigen maken.

Decoratieve presentatie van dessert of smoothies

Heb je familie of vrienden uitgenodigd voor een etentje? Dan is niet alleen de smaak van het eten belangrijk, maar ook hoe het oogt. Daar komen weckpotjes ook van pas, want het is heel decoratief om het dessert in een weckpotje aan te bieden. Een dessert als panna cotta of tiramisu is uitermate geschikt om mooi in een weckpotje te serveren. Of heb je gasten op een warme zomeravond en wil je ze een lekkere smoothie aanbieden? Dat ziet er ook heel mooi uit in een weckpot.

Onderweg of op het werk

Als je ‘s ochtends geen tijd hebt om te ontbijten en je doet dat regelmatig op je werk, dan kun je yoghurt met fruit of muesli meenemen in een weckpotje.

Bewaarpotten

Weckpotten zijn zeer geschikt voor het bewaren van bijvoorbeeld koffie of losse thee, omdat ze luchtdicht zijn en dus het aroma bewaren. Maar ook voor suiker zijn ze geschikt. Of voor noten, maar zorg dan wel dat er geen vocht in de pot zit. En denk aan deegwaren, die blijven ook langer vers. De kleine maat weckpotjes is goed voor kruiden en specerijen. Dit is niet alleen handig, het ziet er gezellig uit met de potjes met allerlei kleuren kruiden en specerijen in je keuken.

Decoratie

Voor decoratie zijn de weckpotten heel goed te gebruiken. Vul ze met kralen, stenen, gekleurde knikkers of wat je ook kunt bedenken. Zet de gevulde potten in de woonkamer, of in de badkamer gevuld met glazen stenen in de kleur van je badkameraccessoires. En badzout staat uiteraard ook mooier in een weckpot, dan in de plastic pot waar je het in koopt. Tip: koop twee kleuren badzout en vul ze laagje om laagje met iedere kleur, dat geeft een prachtig effect. Behalve alle bovengenoemde mogelijkheden kun je nog veel meer doen met weckpotten. Geen wonder dat ze zo populair zijn. Ben je enthousiast en wil je met weckpotten aan de slag, kijk dan eens op lekkerhoning.nl. Deze webwinkel heeft een groot assortiment grote en kleine weckpotten van goede kwaliteit, waarmee jij je creatief kan uitleven zowel in als buiten de keuken.

Gerelateerde artikelen

Als Je Tips Wilt Over Hobby’s, Hier zijn ze!

Wat je moet doen tijdens een vrijgezellenfeest? Hier zijn wat ideeën!

Het leukste personeelsuitje organiseer je in Eindhoven

3eGolf.nl