3EGolf
Image default
Geschenken

De voordelen van papieren tassen bedrukken

Waarom iedereen een papieren tas zou moeten bedrukken

 

Het is binnen de marketing wereld een steeds belangrijker thema. Hoe kan je op een duurzame en originele manier je eigen merk promoten. De oplossing is soms eenvoudiger dan je zou denken. Probeer het eens met papieren tassen bedrukken. Er zitten een hoop voordelen aan het bedrukken van papieren tassen. Een aantal van die voordelen gaan we in dit artikel bespreken. Lees dus snel verder!

Duurzaam

Sinds een aantal jaar moet je in bijvoorbeeld de supermarkt zelf vragen én betalen voor een plastic tasje. En terecht. Plastic tasjes vormen een groot deel van de plastic afvalberg die we elk jaar met z’n alleen een stukje groter maken. Het logische alternatief voor plastic tasjes zijn dan ook papieren tasjes. Papieren tasjes zijn van nature duurzaam, omdat ze van papier zijn gemaakt. Door als merk te laten zien dat je het milieu belangrijk vindt, zal een bedrukte papieren tas positieve associaties oproepen bij degenen die ze zien.

Goedkoop

We hebben het net al over het ouderwetse, veelvuldige gebruik van plastic tasjes gehad. Dat was tot voor kort de goedkoopste oplossing voor draagzakken. Maar dat is veranderd. Papieren tassen zijn erg goedkoop om te maken. Zelfs als je de papieren tassen laat bedrukken zal je versteld staan van de prijs. Zo zijn papieren tassen niet alleen de meest duurzame keuze, ze zijn ook nog eens heel erg goed voor je portemonnee. Als je dan nog eens de opbrengsten meetelt die je extra binnenhaalt door de goede marketing, dan heb je dus praktisch gratis papieren tassen laten drukken

Flexibel

Het fijne aan papieren tassen is dat je er werkelijk alles op kan laten drukken. Jouw logo of tekst, niks is te gek. Door een speciale druktechniek (CMYK) is het mogelijk elke denkbare kleur op de papieren tas te drukken. Let wel even goed op het volgende. Een papieren tas bedrukken is het goedkoopste als je de tas laat bedrukken voordat de tas in elkaar is gezet. Dit is superhandig natuurlijk, het enige nadeel is dat je drukvlak iets kleiner wordt. Maar wie maalt daarom, als je alle voordelen van papieren tassen bedrukken zojuist hierboven gelezen hebt. 

Materiaal

We hebben het tot nu uitsluitend over papieren tassen gehad. Maar vergeet niet dat er vele verschillende soorten papier of karton zijn. Je bent dus ook nog vrij om het papier te kiezen. Verschillend soort papier en bijvoorbeeld gelamineerd of niet, kan een hoop verschil maken bij de uitstraling. Keuze te over dus!

Concluderend

Mocht je nog twijfelen over het laten drukken van papieren tassen, bedenk dan de volgende zaken. Papieren tassen zijn duurzaam, goedkoop en staan je creativiteit met betrekking tot materiaal een uitstraling niet in de weg. Een aanrader voor elke zichzelf serieus nemende onderneming dus!

3eGolf.nl