3EGolf
Image default
Mode en Kleding

Dit wist jij nog niet over lingerie

Lingerie, je draagt het elke dag. Of het nou een snel gekozen paar is waar je je goed invoelt, of een zorgvuldig uitgekozen setje volgens de nieuwste trend. Maar we weten eigenlijk vrij weinig van lingerie, daarom staan in deze blog een aantal leuke feitjes beschreven.

Geschiedenislesje

Waar komt lingerie eigenlijk vandaan? Vroeger bestond lingerie enkel en alleen uit dames ondergoed. De BH is eigenlijk uit toeval ontdekt, de uitvindster vond geen fatsoenlijk korset voor onder haar kleding. Door het doormidden knippen van een zakdoek, deze aan elkaar te naaien en voorzien van bandjes, was de eerste BH geboren. Tegenwoordig is dit dus eigenlijk de vervanger van een korset.

Verkeerde maat

Het is belangrijk om regelmatig je BH-maat te laten opmeten. Ongeveer 80% van de vrouwen draagt namelijk de verkeerde BH-maat! Je lichaam maakt veel verandering door in je leven. Niet alleen als je ouder wordt, maar ook als je bijvoorbeeld zwanger bent of bent geweest. De meeste vrouwen gaan na hun zwangerschap weer terug naar hun oude BH-maat, eigenlijk is het slim om na de zwangerschap opnieuw je maat te laten opmeten zodat je weer de juiste maat kunt dragen.

Technologie in BH’s

Het bestaat tegenwoordig echt, BH’s met een ingebouwde chip. Het Japanse merk Ravijour ontwikkelde de eerste ‘smart bra’ dat voorzien is van een hartslagmeter. Alhoewel dit een handige functie is, zit er ook een minder serieuze functie aan deze BH. De hartslagmeter geeft namelijk ook wanneer er een geschikte man of vrouw is, er licht dan een lampje op waarna de BH losgemaakt kan worden.

Onopvallend

Je zou het niet zeggen, maar rode lingerie werkt het beste onder witte kleding als het om doorschijnende lingerie gaat. De rode kleur matcht het beste met je huidskleur, waardoor het amper doorschijnt. Probeer het maar eens voor de spiegel en je zult je verbazen!

3eGolf.nl