3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Een halfhoogslaper met bureau: alle voordelen op een rijtje

Een halfhoogslaper met bureau is een ideaal kinderbed voor jonge, naar schoolgaande kinderen. In dit artikel bespreken wij alle voordelen van dit type bed met je. Je zult versteld staan hoe praktisch dit bed is en hoeveel voordelen het kent over andere soorten bedden. Lees nu hieronder wat deze voordelen zijn!

Bespaar ruimte in de slaapkamer

Het grootste voordeel van een halfhoogslaper met bureau is dat het weinig ruimte inneemt om een bed en bureau kwijt te kunnen. Dit maakt het een zeer praktisch meubelstuk. Het bureau is uitschuifbaar bij een halfhoogslaper met bureau. Zo kun je het bureau eenvoudig opbergen onder het bed wanneer je kind deze niet nodig heeft. Dat biedt ruimte om lekker te kunnen blijven spelen in de slaapkamer. Dit wordt lastiger wanneer je een slaapkamer voorziet met een apart bureau. In sommige slaapkamers kun je bovendien simpelweg niet een los staand bureau kwijt, maar wel een halfhoogslaper met bureau! Ten opzichte van een hoogslaper, waar je een bureau onder kunt plaatsen, is een halfhoogslaper geschikter voor jonge kinderen en slaapkamers met een schuin dak.

Een overzichtelijke en nette kamer

Omdat een halfhoogslaper met bureau zorgt voor een compacte kamer, wordt het als gevolg hiervan ook een overzichtelijke en nette slaapkamer. Er slingeren minder gemakkelijk spullen rond in de slaapkamer. Een opgeborgen bureau zal voor een deel nette kamer zorgen. Waar je je als ouder ergert aan rondslingerend speelgoed en ruimtegebrek in een slaapkamer van je kind, zal dit zich minder snel voordoen bij een halfhoogslaper met bureau. 

Je kind kan er lang van genieten

Dit type bed is geschikt vanaf een leeftijd van ongeveer vier jaar. Dit is een leeftijd waarbij jonge kinderen doorgaans gemakkelijk zelfstandig het bed in- en uit klauteren. Als kinderen deze leeftijd hebben bereikt kunnen ze nog ontzettend lang van een halfhoogslaper met bureau genieten. Van een jaar of vier tot en met ca. de puberleeftijd waarin men misschien weer een laag bed of twijfelaar wil, kan je kind makkelijk 8-10 jaar in een halfhoogslaper slapen. Wanneer je dit vergelijkt met andere type kinderbedden is dit een lange periode. Alleen lage eenpersoonsbedden en hoogslapers kunnen een langer kunnen een langere periode plezier geven. Echter bieden deze bedden niet het gebruiksgemak van een halfhoogslaper met bureau! Waardoor dit kinderbed echt een koning is voor kleine slaapkamers. 

Laat zich eenvoudig schoonmaken

Een ander voordeel van een halfhoogslaper met bureau is dat de slaapkamer zich makkelijk laat schoonmaken. Er zijn minder plekken waar stof achter kan kruipen. Om het stof onder het bed tegen te gaan, kan er eens in de zoveel tijd het bed een beetje worden verschoven om het stof dat zich achter en onder het bed heeft genesteld, te verwijderen. 

Welke modellen zijn er?

Er zijn vele verschillende halfhoogslapers met bureaus te koop. Kijk bijvoorbeeld is bij de halfhoogslapers met bureau van Emob.nl. In diverse kleuren, zodat je samen met je kind een bed kunt uitkiezen dat past binnen het interieur van de slaapkamer en wensen van je kind. Vele bedden hebben naast een bureau, ook veel handige opbergvakken en/ of opbergkasten. Ideale plekken om naast een bureau, ook nog wat speelgoed of kleding in te kunnen opbergen.

3eGolf.nl