3EGolf
Image default
Banen en opleidingen

Opleiding nagelstyliste voor professionaliteit volgen

Als visagiste worden het niet helemaal is, als je je toch wil laten leiden door je creatieve instinct, is er ook de unieke opleiding nagelstyliste. Door het volgen van de opleiding nagelstyliste word je opgeleid tot expert in het gebied van nagels en alles wat daarmee te maken heeft. Misschien dat je uiteindelijk ook erin doorgaat door zelf je eigen nagelstudio op te richten, en als nagelstyliste door het leven gaat. Je kunt hiervoor ook andere stylistes inhuren als collega’s als de lading werk je even te veel mocht worden.

Wat doet een nagelstyliste?

Een nagelstyliste, dat wil zeggen iemand die een opleiding nagelstyliste heeft gevolgd, doet heel simpel gezegd allerlei dingen die gerelateerd zijn aan de esthetische behandeling van nagels. Dit houdt in dat iemand die de opleiding nagelstyliste heeft gevolgd zich uiteindelijk kan gaan bezighouden met het uitvoeren van manicures en pedicures, het lakken van nagels en het vijlen van nagels in een mooie vorm, maar ook zullen er klanten zijn die iets meer willen uit hun nagels, die hun nagels gebruiken als uitdrukkingsmethode en dus op zoek gaan naar de meest gekke manieren om deze zelfuitdrukking te doen ontluiken door middel van bijvoorbeeld nail art.

Nail art

Als je de opleiding nagelstyliste volgt, krijg je zonder twijfel te maken met nail art. Nail art wordt gemaakt door het combineren van leuke en felle kleuren nagellak met verschillende glitters, stippen, patronen of andere ornamenten. Vaak is er, om maar even de terminologie te gebruiken die misschien voorbijkomt in een opleiding nagelstyliste, ook een “statement nail” op één of beide handen waar dan net iets extra’s op zit qua versiering. Dit is bijvoorbeeld een extra steentje of juweeltje op de vinger van de statement nail, of net een ander kleurtje wat op die specifieke nagel wordt gebruikt, en zorgt voor een heel pakkend effect.3eGolf.nl