3EGolf
Image default
Dienstverlening

Vacatures verzekeringen

Wondere en boeiende wereld van verzekeringen

Ondanks de ‘grijze’ reputatie van de verzekeringsbranche zijn verzekeringen niet saai. Sterker nog, verzekeringen zijn sexy. Want door je te verzekeren voorkom je dat een enkel gevalletje van pech je hele leven ondersteboven haalt en je in de toekomst alleen dankzij de nachtopvang van het Leger des Heils nog een bed hebt om in te slapen. Niets ten nadele van het Leger, maar laten we het erover eens zijn dat de nachtopvang geen positief carrièreperspectief is. Voor wie wel op zoek is naar een positief carrièreperspectief: bekijk eens de vacatures van verzekeringen van de verschillende verzekeraars, verzekeringstussenpersonen en detacheerders die actief zijn in de financiële dienstverlening. Want er is volop vraag naar mensen die zich willen bekwamen in de wondere en boeiende wereld van verzekeringen.

Echt toegevoegde waarde

Een van de functies in verzekeringsland die je vaak ziet terugkomen in vacatures voor verzekeringen is die van adviseur. Als verzekeringsadviseur overleg je met klanten over welke verzekeringen ze in hun specifieke situatie nodig hebben, om te voorkomen dat ze blootstaan een ongewenst hoge risico’s. Omdat iedereen anders is, is ook het advies telkens weer anders. Welk beroep beroep heeft de klant? Rijdt hij of zij veel autokilometers op jaarbasis? Zijn er kinderen en hoe oud zijn ze? Heeft de klant een boot? En nog veel meer. Daarnaast kun je als verzekeringsadviseur met de klant het gesprek aangaan over preventiemogelijkheden die een premieverlagend effect hebben. Zo heb je écht toegevoegde waarde.

Babyboomers naderen hun pensioen

Door de babyboomers die hun pensioen naderen bevond het aantal vacatures voor verzekeringen zich de afgelopen jaren op een stabiel hoog niveau. Met name de vraag naar hoger opgeleide medewerkers zal de komende jaren nauwelijks afnemen. Wel moet je bereid zijn je diverse branchespecifieke certificaten en diploma’s te behalen. Zo zijn de wft-certificaten ‘Wft-Basis’ en ‘Wft-Schade particulieren’ voor verkoopadviseurs verplichte kost, verder nog uit te breiden naar ‘Wft-Schade zakelijk’ en misschien ‘Wft-Inkomen’ als je ook zakelijke klanten wilt adviseren.

3eGolf.nl