3EGolf
Image default
Internet

Een lamp ophangen zonder boren

Een lamp ophangen zonder te boren in je muur of plafond, kan dat? Jazeker: wij hebben een handig stappenplan voor jou gemaakt en vertellen je stap voor stap zien hoe jij zonder boren jouw nieuwe lamp kan bevestigen.

Ook geven we je graag nog extra informatie over de lampen zelf. Welke lamp kies je voor in je buiten plaffoniere of in je hanglamp of plafondlamp voor binnenshuis? Kijk ook zeker naar het verbruik van led vs een gloeilamp. Hoeveel zuiniger is een ledlamp? Is het de moeite om alleen ledlampen te installeren?

 

Een lamp ophangen zonder boren

 

Stap 1: zet de elektriciteit uit

Een gouden regel voor je aan elektriciteitsdraden begint te werken: schakel altijd eerst de elektriciteit uit.

Ook als je een buiten plaffoniere wilt hangen, moet je de elektriciteit uitzetten voor je begint, ook alle andere stappen zijn hetzelfde.

Stap 2: strip de elektriciteitsdraden

De elektriciteit staat uit, nu kan je aan de volgende stap beginnen: de elektriciteitsdraden strippen. Hier moet je voorzichtig te werk gaan: haal een centimeter van het plastic weg, maar beschadig het koper van de draden niet.

Stap 3: sluit het kroonsteentje aan

Eerst draai je de schroeven van het kroonsteentje los (maar let op: draai deze schroefjes niet volledig los, ze moeten er nog deels in blijven zitten). Daarna plaats je de gestripte draden erin. Draai de schroefjes weer goed aan en let op dat er geen plastic mee vastgedraaid wordt.

Stap 4: verbind alle elektriciteitsdraden

Verbind nu ook de stroomdraden uit de lamp met het kroonsteentje. Verbind de juiste kleuren met elkaar.

Stap 5: test de verlichting

Nu gaan we de verlichting testen: schakel de elektriciteit weer aan en kijk na of de lamp goed werkt? Is het niet gelukt? Doorloop de bovenstaande stappen opnieuw.

Welke lamp kiezen?

Tot slot nog een laatste tip: welke lamp kies je het beste? Scheelt het verbruik van led vs een gloeilamp veel geld? Hoeveel zuiniger is een LED lamp echt? Een ledlamp gaat tot wel 10 keer langer mee dan een gloeilamp en bespaart je dus zeker geld op de lange termijn.

https://alleslicht.nl
3eGolf.nl