3EGolf
Image default
Sport

Een squash racket kopen | Quality Squash Stores

Squash racket kopen

Op deze pagina kun je het volledige assortiment aan rackets vinden van Quality Squash Stores. Dé aanbieder van squash rackets voor recreatieve en gevorderde spelers binnen Nederland en België. Voor ieder niveau hebben wij een racket bij uitstek in de aanbieding. Daarnaast verkopen wij ook squashkleding, squashschoenen, squashballen en squashaccessoires.

Wij verkopen squash rackets van de merken Eye, Oliver, Saxon, Grays, Kean, Ashaway en Salming. Veel van deze rackets zijn internationaal bekend en worden gedragen door een groot deel van de huidige top spelers van de wereld. Voorbeelden hiervan zijn:

Simon Rösner (Oliver)

Karim Gawad & Paul Coll (Eye)

Max Lee (Salming)

Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van de ideale racket die past bij jouw speelstijl? Stuur ons een bericht via de chatbox en wij helpen direct!

Het juiste squash racket kopen

Om het juiste squash racket te kopen kun je de volgende stappen doorlopen. Deze stappen zijn vooral gericht op het gewicht van het racket, de vorm, de balans en de bladgrootte. Daarbij is het ook belangrijk om jouw speelstijl hierbij te betrekken. Voor een snellere speelstijl wordt bijvoorbeeld doorgaans een lichtere racket aangeraden.

Jouw speelstijl

Belangrijk bij het kopen van jouw ideale squashracket is: Wat wil je ermee bereiken? Als jouw speelstijl gebaseerd is op het slaan van veel drives en je tegenstander daarmee onder druk houden zouden wij een accuraat racket aanbevelen dat iets zwaarder is.

Wanneer jouw speelstijl gebaseerd is op het spelen van een gevarieerd spel met een hoog tempo dan zouden wij een lichter racket aanraden. Bij een lichter racket is deze ook vaak druppelvormig.

Je kan bij ons terecht met al je vragen over welk racket het beste bij jouw speelstijl past.

Het gewicht van het racket

Het gewicht van het racket speelt een enorme rol bij de manier waarop het jouw spel beïnvloedt. Doorgaans zijn rackets tussen de 100 en 200 gram waarbij de meeste dichter bij de 100 gram zitten.

De rackets die voor recreanten zijn ontworpen zijn vaak van aluminium gemaakt en iets zwaarder. Dit maakt dat de speler relatief makkelijk hard kan slaan en de slag vloeiend te controleren. 

Voor gevorderden spelers worden de rackets steeds lichter. De gedachte hierachter is dat het spel van gevorderden sneller is. De spelers moeten hierdoor in staat zijn het racket sneller te manoeuvreren en in de juiste posities kunnen krijgen.

Het is voor de fabrikanten van deze rackets altijd de uitdaging om een zo licht mogelijk racket te maken in combinatie met zoveel mogelijk kracht.

https://www.qss-squash.nl/
3eGolf.nl