3EGolf
Image default
Mode en Kleding

Eenvoudige hijab uitleg: De khimar look

Als je nieuwsgierig bent naar de traditionele hijab-look, maar een eenvoudiger stijl wilt die gemakkelijker te dragen en te onderhouden is, dan is de khimaar misschien precies wat je zoekt. Met een gestroomlijnde vorm en eenvoudige stofkeuzes past deze look perfect in de moderne mode, terwijl hij toch ongelooflijk bescheiden is. Khimar is een steeds populairdere manier geworden om traditionele kleding te dragen, dus als je meer wilt weten over deze look of gewoon wat styling tips wilt, blijf dan lezen!

Wat is een khimar en hoe ziet het eruit? 

De khimar is een traditioneel kledingstuk dat in sommige delen van de wereld vooral door gelovige vrouwen en -meisjes wordt gedragen. Het doel ervan is volledige bedekking als uiting van bescheidenheid en respect. Het kan vele vormen aannemen, afhankelijk van de cultuur, het land en zelfs de persoonlijke voorkeur van de draagster. Over het algemeen is het een kledingstuk dat het hoofd, de nek, de romp en soms de bovenrug van de vrouw bedekt, hoewel het op sommige plaatsen het hele lichaam van top tot teen kan bedekken. Khimars kunnen worden gemaakt van verschillende materialen zoals katoen, linnen of polyester of speciale stoffen zoals zijde voor meer formele gelegenheden. Ze zijn vaak voorzien van unieke geborduurde ontwerpen of worden geleverd met aangehechte kappen en banden of linten zodat ze strak om het gezicht zitten zonder af te glijden.

Hoe draag je een khimar hijab op de juiste manier voor maximale bedekking en bescheidenheid? 

Het correct dragen van een khimar hijab kan een beetje lastig zijn. De khimar is een lange, loszittende hijab die rond het hoofd wordt gewikkeld en naar beneden wordt gedrapeerd om de borst te bedekken. Je moet beginnen met de khimar over je haar te leggen en lichtjes op je voorhoofd te laten rusten. Zorg ervoor dat het midden van de bovenste rand direct boven je wenkbrauwen ligt. Neem vervolgens beide uiteinden van de khimar en wikkel ze rond uw nek terwijl u ervoor zorgt dat ze stevig vastzitten om de dekking te behouden. Steek tenslotte de uiteinden voorzichtig in uw voor- of achterkleding om ervoor te zorgen dat het tijdens het dragen op zijn plaats blijft. Met deze eenvoudige stappen kun je garanderen dat je met je khimar hijab een volledige bedekking en een bescheiden look hebt bereikt. 

khimar

Wat zijn de voordelen van het dragen van een khimar hijab stijl versus andere stijlen zoals de shayla of sluier?

De khimar hijab stijl is een steeds populairder wordende hijab die door vrouwen over de hele wereld wordt gedragen. Deze stijl biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere soortgelijke stijlen zoals de shayla of sluier. Ten eerste zorgt de khimar voor meer mobiliteit en flexibiliteit in elke situatie, omdat hij op verschillende manieren kan worden gedragen en voldoende dekking biedt, terwijl vrouwen toch hun dagelijkse activiteiten kunnen voltooien. Het is ook esthetisch aangenaam en flatterend; het wikkelt zich mooi rond het gezicht, waardoor een schoonheid ontstaat die een uitgesproken modestatement is geworden. Bovendien, aangezien het werd ontworpen voor bescheidenheid, geeft het de draagster extra comfort en vertrouwen. Al deze voordelen maken de khimar een van de beste hijab-stijlen voor vrouwen die iets functioneels en modieus tegelijk nodig hebben. Ga snel naar deze website om je eigen kihmaar vandaag nog aan te schaffen! 

3eGolf.nl