3EGolf
Image default
Fotografie

Evenementen fotografie Zwolle

Wat ik leuk vind aan het fotograferen van evenementen

1. Ik leer graag

Je ontkomt er niet aan zo nu en dan te luisteren naar interessante gesprekken en speeches. Deze Zwolse Fotograaf heeft immers een brede interesse en met genot heb ik geluisterd naar spreekbeurten over wetenschap, technologie, gezondheidszork en politiek, maar vooral ook waren de speeches over motivatie en persoonlijke ontwikkelingen interessant. We leven in interessante tijden (al zal iedreeen dat wel door de eeuwen heen zeggen schat ik zo in) op het geboed van europese politiek, natuur en milieu vraagstukken en de opkomst van technologie als iot, de continue verbondenheid ooor middel van social media en het alsmaar kleiner worden van de wereld.

In Zwolle worden door de fotograaf van STUDIOVHF, Vincent Hartman de meeste evenementen vastgelegd in De Buitensocieteit, maar ook in het dominicanen kloosten en natuurlijk op de oneindige buitenlokaties die de stad kent.

2. Het mooiste van alles: de mensen die je ontmoet

Evenementen zijn bij uitstek geschikt om mensen te ontmoeten die gepassioneerd bezig zijn met hun beroep of vakgebied. En zo nu en dan ontmoet je ook eens een bekende Nederlander.

3. Ik kom op de meest interesante plaatsen

Naturlijk helpt het als je als Zwolse fotograaf een lokatie als De Spiegel en de Buitensocieteit in Zwolle goed kent, maar het is toch ook wel eens leuk om evenementen vast te leggen ver buiten de stad Zwolle, zoals de opening van de Haagse Markt, een netwerk evenement de het nieuwe Shard gebouw in London of een bedrijfsvoetbal toernooi in Gelsenkirchen. En wat te denken van een designshow in de oude visafslag The Briggait in Glasgow?

4. Ik kan meekijken en luisteren naar fantastische shows, muziek, entertainment, noem maar op!

Het is nu eenmaal geen straf om een mooi stuk muziek te horen of de grappen en magie van een goochelaar vast te leggen. Natuurlijk moet het fotograferen van evenementen op een dusdanige wijze plaatsvinden zodat het het publiek niet of zo min mogelijk stoort.

5. Ik hou ervan om met grafisch bijzondere beelden thuis te komen 

Iedre fotograaf heeft zijn eigen stijl. Het beschrijven van de stijl van Fotograaf Zwolle is iets wat ik beter aan een ander kan overlaten, maar het komt neer op strakke grafische composities waaruit te lezen valt dat de fotograaf duidelijk 2-dimensionaal kijkt.

Omdat evenementen fotografie maar slechts een onderdeel is van de dagelijkse fotografische werkzaamheden, kunnen tijdens het evenement ook interieurfoto’s genomen worden of bijvoorbeeld portretfoto’s. De jarenlange ervaring onder alle omstandigheden komen hier goed bij van pas. 

6. Ik houd van de afwisseling

Ieder evenment is weer anders en ik vinst het altijd weer een uitdaging om onder alle omstandigheden met goed beeld thuis te komen. U moet maar eens een kijkje gaan nemen op de nieuws pagina van Vincent Hartman Fotografie. U komt daar foto’s tegen van dansers in zwarte kleding in zeer zwak blauw licht gemaakt in de stadsschouwburg van Deventer, maar ook foto’s van de eerste Farmstacle Run in Heino genomen in de stromende regen, voetbalwedstrijden, kickboxwedstrijden (oh en paaldansen), je kunt het zo gek niet bedenken! 

Fotograaf Zwolle

Hoe kan een evenementen organisatie bijdragen aan goede fotografie? 

1. Het organiseren van een evenement is geen sinecure. Eerlijk is eerlijk, het zou niets voor mij zijn. Maar goed afgezien van duizenden dingen waar je als evenementen organisator aan moet denken, zoals het inhuren van een goede fotograaf:) is het wellicht toch goed om hier wat tips te geven, zodat de fotograaf een beetje geholpen wordt om goed beeld te maken:Pas op met het gebruiken van Apps voor het stellen van vragen. Als eerste gebeurt het nogal eens dat ze het niet doen, of dat het signaal in de betreffende ruimte niet voldoende is voor alle gebruikers. Ook leidt het de spreken of de voorzitter vaak af en komt het de interactie veelal niet ten goede. Foto’s waarbij iemand vragen stelt door een microfoon laten in iedergeval duidelijk zien wat hij of zij aan het doen is. Ook is het altijd interessant om de reacties van het panel vast te leggen als de vraag gesteld wordt.

2. Controleer of de beamers de mensen niet raken tijden panel discussies. Het komt nog al een voor dat de bovenkant van hoofden van mensen aangeschenen wordt met zo’n grote intensiteit dat de fotograaf daar niets aan kan doen. Het ziet er dan echt verschrikkelijk uit.

3. Zorg voor goodies met specifieke branding, dat ziet er cool uit en doet het goed op social media.

4. Zorg voor uitbundige promoties met banners, signs, projekties etc. bijvoorkeur in een matte finish zodat het altijd duidelijk is waar de foto’s genomen zijn.

5. Zorg voor goede podiumverlichting. U zult verbaast zijn hoeveel zalen het nalaten hun sprekers goed te verlichten. Bijvoorkeur niet te hard licht en in combinatie met een licht tafeloppervlak zodat de ogen goed zichtbaar blijven. Zo kan er zonder flitslicht gewerkt worden hetgeen een natuurlijker beeld geeft en minder storend werkt voor de deelnemers of bezoekers.

6. Zorg voor een opgeruimd podium en tafel, dus geen afleidende laptops flessen etc. 

7. Zorg ervoor dat de voorste rijen goed bezet zijn. Het evenement moet goed bezocht overkomen.

8. Zorg ervoor dat je evenement fotograaf een goed briefing krijgt, bij voorkeur op papier.

9. Het is goed om statische videografen een verhoging te geven, zodat de fotograaf niet in het beeld van de videocamera komt.

10. En natuurlijk is het belangrijk de crew goed te voorzien van eten en drinken. 

We leven in een visueel tijdperk waarin dagelijks millioenen foto’s ge-uplaod worden op het internet. Goede fotografie is een essentieel verkooptool tegenwoordig, maar door de grote hoeveelheid is de kwaliteit des te belangrijker.

Uw evenementfotograaf is u graag van dienst, zowel binnen als buiten Zwolle!

 

https://www.studiovhf.com/evenement

Gerelateerde artikelen

De nieuwe manier van autofotografie

Tips voor een goede LinkedIn profielfoto

Beste koop fotocamera vergelijken en kopen

3eGolf.nl