3EGolf
Image default
Dienstverlening

Glaszetten

Geglazuurd vensterglas.
Een energiezuinig huis is een comfortabel huis met een geschikte dubbele beglazing. Het is de beste manier om je huis warm of te koel te houden . Als je ervoor zorgt dat je huis dubbel glas heeft, verbetert dit niet alleen het comfort, maar het verlaagt ook de kosten voor nutsvoorzieningen. Het glas dat je in je huis gebruikt, is ook van cruciaal belang als het gaat om energie-efficiëntie, inclusief de kosten van vervanging en installaties. Als je besluit om dubbele beglazing te gebruiken, is het belangrijk om te weten welke optie het beste is voor je huis.
 
Dubbel en driedubbele beglazing
Dubbele beglazing maakt gebruik van twee afzonderlijke stukken glas, gescheiden door een vacuüm. De vacuümlaag fungeert als een geïsoleerde barrière voor warmte of koude in de winter. Het gebruikte glas kan gelamineerd of UV-getint zijn, maar is verder vergelijkbaar met het glas dat wordt gebruikt in enkel glas. Wanneer driedubbele beglazing achteraf wordt aangebracht in een bestaande raaminstallatie, kan de thermische efficiëntie met maximaal 90% worden verbeterd. Wat een groot nadeel is in het geval u drievoudig glas gebruikt is dat deze gemakkelijk kan breken of ijsvorming tussen glazen kan creëren. Feit blijft wel dat na installatie of vervanging van enkel glas er onmiddellijk een toename in energie-efficiëntie is. Dit betekent dat het gemakkelijker zal zijn om de temperatuur in huis te behouden. Dit is vooral gunstig voor gezinnen met airconditioners of centrale klimaatbeheersingssystemen. Bedenk ook dat de glasparels nog vierkanter zijn gesneden en dat de kralen beginnen met de bovenste glasparels om de glasgrip vast te zetten. Met dubbele beglazing kun je zelfs de dikte van het glas en het type glas kiezen. Wanneer gecombineerd met een thermische onderbreking op dubbele beglazing wordt glas buitengewoon, omdat dit systeem een geweldige manier is om de energie-efficiëntie te verbeteren door vormen van warmteoverdracht te beheersen.
 
Thermische glasruiten
Een thermische onderbreking is een niet-metalen hars of kunststof materiaal dat in het metalen raamkozijn is geïnstalleerd en dat het binnenste gedeelte van het raam fysiek van het buitenste deel scheidt. Thermisch gebroken glasruiten zijn geïsoleerd tegen hitte en koude geleiding, wat betekent dat er minder condensatie is in dubbele beglazing. Dit wordt tot stand gebracht door de metalen buitendelen van binnenuit te scheiden met een materiaal dat de hoeveelheid warmte of koude die door de frames wordt overgedragen vermindert waardoor het energieverbruik voor verwarming en koeling verder wordt verminderd.

Laat je glas plaatsen door een glaszetter in de omgeving

https://glaszetterdirect.nl/
3eGolf.nl