3EGolf
Image default
Dienstverlening

Wespennest verwijderen

Wespennest verwijderen
Heb jij een wespennest?
Je zit in de zomer lekker buiten met je gezin te barbecueën en opeens valt het je op dat er heel erg veel wespen in en rondom je tuin vliegen. Er bestaat een kans dat je denkt dat er een wespennest in je tuin zit. Wanneer je dat denkt moet je wel vaststellen waar het nest zich bevindt. Dat kun je doen door de wespen te observeren. Daarmee bedoel ik dat je gaat kijken of je patronen kan ontdekken, patronen waar de wespen in vliegen. Als je een patroon hebt gevonden dan zal dat leiden tot het nest. Wanneer je het nest hebt gevonden kan je gaan bedenken hoe je het nest wil verwijderen. Er zijn twee opties, namelijk professioneel laten verwijder of zelf verwijderen. Professioneel laten verwijderen kost natuurlijk wel meer geld dan zelf verwijderen. Het professioneel laten verwijderen kost namelijk tussen de 30 en 50 euro. Als je het zelf verwijderd kost het misschien 5 tot 10 euro, maar dat ligt er aan of je al de spullen al hebt om het nest te verwijderen.
 
Hoe verwijder ik zelf een nest?
Het belangrijkste bij het zelf verwijderen van een nest is dat je het nest eerst bestrijdt, want je kan geen actief wespennest verwijderen omdat dit ernstige risico’s met zich mee brengt. Een ander belangrijke maatregel die je moet treffen is het dragen van beschermende kledij, ook al is een nest passief er bestaat een grote kans dat je nog gestoken wordt. Dat kan je natuurlijk voorkomen door beschermende kledij te dragen. Je kan een wespennest bestrijden door wespenpoeder door de ingang van het nest te spuiten. Het poeder is makkelijk te krijgen en zal de meeste wespen doden binnen een dag. Vervolgens kun je het wespennest verwijderen als je geen wespen meer ziet vliegen rond het nest. Je kan het nest het beste verwijderen door met een mesje langs de rand te snijden terwijl je er een grote emmer onder houdt die het nest kan opvangen. Vervolgens kun je het nest gewoon weggooien in de kliko.
 
Hoe vind ik een professional?
Er zijn heel erg veel bedrijven in Nederland die ongedierte zoals wespen en bijennesten bestrijden. Het kost natuurlijk geld, maar het voordeel is dat je er zelf niets mee te maken hoeft te hebben. Veel bedrijven hebben een website waar hun contactnummer opgegeven staat. Als je hun dan belt dan is de kans heel groot dat die zelfde dag het wespennest weg wordt gehaald.

https://ongedierteassistent.nl/
3eGolf.nl