3EGolf
Image default
Dienstverlening

Haaruitval? Overweeg een haartransplantatie in Turkije

Afgelopen jaren is uw haar steeds dunner geworden en u wilt hier nu eindelijk eens echt iets aan doen. Een haartransplantatie in Turkije is dan wellicht een geschikte behandeling. Er zijn dan echter wel een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. De kwaliteit van verschillende klinieken in Turkije kan namelijk sterk verschillen. Dit geldt ook voor de haartransplantatie kosten in Turkije. Er zijn verschillende haarklinieken veel goedkoper dan in Nederland, maar er zijn ook klinieken in Turkije die ongeveer even duur zijn als klinieken in Nederland. Het is daarom belangrijk dat u van tevoren goed onderzoek doet naar de mogelijkheden van een haarimplantatie behandeling in Turkije.

Waardoor wordt uw haaruitval veroorzaakt?

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. De voornaamste oorzaak is erfelijke haaruitval, ook wel alopecia androgenetica genoemd. Erfelijke haaruitval wordt veroorzaakt door het hormoon DHT. Dit zorgt er voor dat de haren die u heeft steeds zwakker worden en uiteindelijk helemaal niet meer groeien. Het haar wordt daardoor eerst dunner en uiteindelijk ontstaat kaalheid. Het is ook mogelijk dat u last heeft van haaruitval door een haarziekte, door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen of door een andere reden. Voordat u echter een behandeling tegen haaruitval ondergaat, is het belangrijk om vast te stellen waardoor de haaruitval wordt veroorzaakt.

Hoe werkt een haartransplantatie in Turkije?

Steeds meer klinieken die behandelen in Turkije, hebben ook een locatie in Nederland waar de nacontroles en het consult plaatsvindt. Vooral ook het consult is belangrijk in Nederland. Tijdens het consult wordt namelijk goed gekeken naar uw huidige haarsituatie, zodat kan worden bepaald wat er mogelijk is. Een haartransplantatie in Turkije is een veel uitgevoerde behandeling. Mensen vliegen van over de hele wereld speciaal naar Istanbul voor een haartransplantatie behandeling. Dankzij het grote aantal haartransplantaties die in Turkije worden uitgevoerd, hebben deze klinieken veel ervaring opgedaan op dit gebied. Mede dankzij deze ervaring doen veel buitenlandse haarklinieken in Turkije niet meer onder voor de klinieken in Nederland.

Als u kiest voor haarimplantaten in Turkije, vliegt u eerst naar Istanbul. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Meestal vindt de dag na aankomst de behandeling plaats. In Turkije wordt vooral de FUE haartransplantatie behandeling uitgevoerd. Hierbij worden de grafts één voor één getransplanteerd. De behandeling zelf duurt doorgaans ongeveer 4-8 uur. Na de behandeling mag u naar het hotel. De volgende dag vindt de eerste nacontrole plaats. Vervolgens kunt u naar huis vliegen. Thuis begint het daadwerkelijke herstel.

Voordelen en nadelen van haartransplantaties in Turkije

Een haartransplantatie ondergaan in Turkije brengt verschillende voor- en nadelen met zich mee. Het is onder andere belangrijk dat u zich beseft dat de controle van de arts lastig is als u weer in Nederland bent. Daarnaast is het altijd mogelijk dat er complicaties plaatsvinden, al is de kans hierop minimaal. Gelukkig beschikken steeds meer partijen dus over een locatie in Nederland, waar ook kan worden bepaald of alles goed gaat. Het belangrijkste voordeel van een haartransplantatie in Turkije is het kosten voordeel. De haartransplantatie kosten zijn hier namelijk vaak veel lager. Laat u goed voorlichten over de mogelijkheden, zodat u kiest voor een haarkliniek met de best prijs-kwaliteit verhouding.

3eGolf.nl