3EGolf
Image default
Rechten

Hoe een advocaat jou kan helpen bij het seponeren in jouw TOM-zitting

Een TOM-zitting betekent dat je naar de Officier van Justitie moet om daar je straf te krijgen. Deze hoef je niet zomaar te accepteren, omdat er geen rechter naar gekeken heeft. Misschien is je straf wel te hoog of had je zelfs vrijgesproken kunnen worden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Contact opnemen of advies vragen aan een deskundige advocaat kan in dit soort situaties nooit kwaad. Een advocaat kan je helpen met strafvermindering of zelfs je TOM-zittting te seponeren. Dat houdt in dat je niet meer wordt vervolgd voor het strafbaar feit waarvan je schuldig bent verdacht. In dit artikel lees je hoe een advocaat je hierbij zou kunnen helpen.

Wat een TOM-zitting voor jou betekent

Een TOM-zitting houdt niet in dat je een straf krijgt, die betaalt of uitzit, en dat het dan klaar is. Je krijgt ten eerste een verklaring van schuld op je strafblad en dat heeft consequenties voor je verdere leven. Je krijgt daarnaast een straf waar de rechter totaal niet naar heeft gekeken. Dit kan dus zomaar een oneerlijke straf zijn.

Bijstand tijdens je TOM-zitting

Een advocaat kan je bijstand geven tijdens zo’n TOM-zitting en tijdens het gehele proces. Je advocaat kan laten weten wat je kunt verwachten. Zij weten of in jouw TOM-zitting seponeren van de zaak een mogelijkheid is. Ze kunnen je ook helpen dit te bereiken en gaan mee naar je zitting. Daarnaast wordt verzet gedaan tegen je strafbeschikking. Dat kan zelfs nog nadat je deze al bij de politie hebt getekend. Neem dus snel en vrijblijvend contact op met Singel in Breda en binnen 24 uur heb jij persoonlijk contact met je advocaat. Het eerste gesprek is altijd gratis. Dan weet jij ten minste waar je aan toe bent.

3eGolf.nl