3EGolf
Image default
Rechten

Welke rechtsgebieden bestaan er?

Bij het allround advocatenkantoor van RechtNet Advocaten kunt u terecht voor rechtshulp in diverse rechtsgebieden:

Procesrecht

Het procesrecht, ook wel bekend als formeel recht, geeft wet-en regelgeving over het voeren van een procedure voor de rechter. Procesrecht is onder te verdelen in burgerlijk procesrecht, bestuursprocesrecht en strafprocesrecht.

Strafrecht

Misschien wel het bekendste rechtsgebied is het strafrecht. Dit is het geheel van rechtsregels waarin is vastgelegd welk gedrag strafwaardig is. Hieruit voortvloeiend staat beschreven welke straffen op dit gedrag gesteld zijn, en via welke weg deze straf opgelegd kan worden.

Familierecht

Met het familierecht (ook wel personen-en familierecht genoemd) komt u in aanmerking bij zaken die spelen in de privé-situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het erkennen van een kind of geschillen met betrekking tot het gezag.

Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht regelt de juridische verhouding tussen werkgever en werknemer, wat zeker bij een arbeidsconflict van toepassing is. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u een geschil heeft met uw werknemer, wanneer u op staande voet bent ontslagen of bij het uitblijven van loonbetaling. RechtNet Advocaten staat u hierin graag bij.

Huurrecht

Alle regels op het gebied van huur worden geregeld in het rechtsgebied van het huurrecht. Vaak wordt er direct gedacht aan het (ver)huren van huizen of kamers, maar het huurrecht is ook van toepassing bij bijvoorbeeld het (ver)huren van een auto.

I-E recht

Wanneer u bijvoorbeeld een boek heeft geschreven of een logo heeft ontworpen is dat uw intellectuele eigendom, wat wordt beschermd voor het I-E recht (intellectuele eigendomsrecht). De bekendste I-E rechten zijn het merkenrecht, handelsnaamrecht en het auteursrecht.

Faillissementsrecht

Wanneer personen of ondernemingen niet meer in staat zijn om hun financiële verplichtingen na te komen, gelden de wettelijke regels van het faillissementsrecht. Ondernemingen en personen die failliet worden verklaard, krijgen allemaal te maken met dit rechtsgebied.

 

Bent u op zoek naar een advocaat voor bijstand in één of meerdere van de bovengenoemde rechtsgebieden, dan bent u bij RechtNet Advocaten aan het juiste adres. Wij bieden juridische dienstverlening tegen een lage prijs en hoogstaande kwaliteit.

 

3eGolf.nl