3EGolf
Image default
Woningen

Hoe een makelaar je helpt bij de verkoop van je woning in Rotterdam-Zuid

Rotterdam is één van de meest populaire woonbestemmingen van Nederland. De huizenmarkt maakt vreemde tijden door en dat is te merken aan de snelheid waarmee huizen gekocht en verkocht worden. een makelaar is onmisbaar bij het verkopen van je woning op een ontspannen manier. In dit artikel leer je alles over de makelaarskosten waar je rekening mee moet houden en wat je daarvoor mag verwachten bij een makelaar in Rotterdam-Zuid of één van de omliggende plaatsen, Schiedam en Capelle aan den IJssel.

Welke makelaarskosten mag je verwachten?

Een makelaar in Rotterdam-Zuid rekent vaak makelaarskosten op basis van een percentage van de verkoopprijs van de woning. Dat stimuleert de makelaar om jouw huis voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen. Dat betekent automatisch dat de courtage van de makelaar hoger wordt. Dat is meteen ook het nadeel van deze manier van makelaarskosten berekenen.

De andere manier waarop kosten worden berekend door een makelaar is door een vast bedrag voor een vast dienstenpakket te rekenen. Bij een duurdere woning in Capelle aan den IJssel of Schiedam is een makelaar die op deze manier rekent een aanrader. Je betaalt verhoudingsgewijs namelijk minder dan bij een percentageberekening.

Hoe een makelaar jouw woning promoot en helpt verkopen

Welke van de bovenstaande methoden de makelaar ook hanteert, je wilt natuurlijk wel weten waar je voor betaalt. Wanneer je een makelaar in Capelle aan den IJssel, Rotterdam of Schiedam inschakelt, kun je grofweg rekenen op de volgende diensten en producten:

  • Woningopname
  • Professionele foto’s van de woning
  • Plaatsing op platforms als Funda
  • Een gevelbord
  • Verkoop styling advies
  • Afhandeling notaris
  • Promotie social media

Vaak kun je basispakketten uitbreiden met diensten als een 3D-tour van de woning of een digitale brochure. Meestal heb je verschillende pakketten tot je beschikking. Denk daarom goed na over de kosten en hoeveel je van de werkzaamheden wilt uitbesteden en wat je eventueel zelf wilt doen. Wat je ook doet, kies in ieder geval een makelaar die open en transparant is over de kosten.

3eGolf.nl