3EGolf
Image default
Internet marketing

Hoe maak je een contentplan voor Instagram?

permission marketing

Droom je van miljoenen live-abonnees en duizenden likes, en zie je jezelf in je dromen als een opinieleider? Wil je dat je Instagram-profiel uitgroeit tot een volwaardige online winkel? Dan moet je het publiek serieus aanspreken en niet alleen reclame maken op sociale netwerken.

Om de beoogde doelen te bereiken en van sociale netwerken een conversiekanaal te maken, is de juiste beslissing om op competente wijze een contentstrategie op te stellen, en dat is waar het in ons boek uit bestaat.

Wat is een inhoudsplan voor Instagram?

Dit is een schema van publicaties op een sociaal netwerk met vooraf samengestelde berichten voor een week of een maand van tevoren. Een contentplan voor Instagram zal je redden van gebrek aan inspiratie, overmacht en zelfs luiheid. Bovendien kunt u onmiddellijk koppen schrijven en een visueel ontwerp voor alle berichten ontwikkelen.

Denk niet dat als je eenmaal de onderwerpen van berichten en categorieën hebt gepland, je de sjabloon altijd kunt gebruiken. Het is noodzakelijk om regelmatig trends te volgen, zodat publicaties in lijn worden gebracht met veranderingen.

Waar te beginnen?

Voordat u een inhoudsplan voor Instagram opstelt, moet u weten waarover u moet schrijven, hoe vaak en voor wie. Dan is het tijd om te gaan plannen.

Bepaal het type Instagram-account: persoonlijk merk of zakelijk profiel. Kortom, het eerste type bevat pagina’s met publieke figuren, waar ze de backstage van hun persoonlijke leven delen.

Er worden commerciële accounts aangemaakt met het oog op conversies, waarbij het duidelijk nodig is om een ​​content-verkoopplan voor Instagram op te stellen.

Definieer het onderwerp van de inhoud – meer precies, de structuur Als je van Instagram een ​​actief verkoopkanaal wilt maken, zou 20-40% van de posts posts moeten verkopen. Presenteer het product / de dienst zo goed mogelijk: kortingen, promoties, intrigerende verhalen die je motiveren om de gerichte actie te ondernemen. Wat te doen met de overige 80-60% van de records? Gebruikers van sociale media houden er absoluut niet van zich te vervelen – vermaak ze. Wens goedemorgen, plaats een grappige video, schattige foto. Van de totale massa moet dit type publicatie plus-minChecklist 30% zijn. Informatieposten – 40-50%. Vertel ons bij het verkopen van kleding over de trends van het nieuwe seizoen of modieuze kleuren volgens Pantone.

Checklist voor Instagram-contentplan

Een korte handleiding zal je zeker helpen om dit creatieve proces rationeel te benaderen. CP is immers niet alleen datums en rubrieken, maar een belangrijk en integraal onderdeel van hoogwaardige SMM.

Selecteer het type account – we hebben al geschreven welke profielen kunnen zijn. Ofwel bloggen of een commercieel account. Bloggers verdienen trouwens goed geld aan advertenties.

Formuleer doelen zodat Instagram-promotie effectief wordt. Het belangrijkste doel is om de verkoopopbrengst met 3 keer te verhogen via een sociaal netwerk tegen 1 januari 2021? Dit doel moet worden ontleed, dat wil zeggen, onderverdeeld in kleine subtaken. Deze week wil je bijvoorbeeld de betrokkenheid van abonnees vergroten en volgende week wil je twee keer zoveel van die beige hoodies verkopen. Op deze manier begrijpt u hoe u uw uitzendplan het beste kunt vormgeven op basis van kortetermijndoelen.

Bepaal het onderwerp van berichten – wanneer de doelen zijn vastgesteld, is het tijd om na te denken over welke berichten u zullen helpen deze te bereiken. Als u lezersactiviteit nodig heeft – vind-ik-leuks, herposten, opmerkingen, nieuwe abonnementen – moet u op boeiende inhoud letten. Meer opiniepeilingen, interessante, vermakelijke informatie. Voer een weggeefactie of communicatie in verhalen uit – een vraag-antwoordformaat is voldoende. Meer verkoop nodig? Dus je hebt een verkoopmateriaal nodig – meer promoties, speciale aanbiedingen met beperkte tijd.

Maak een raster met berichten voor een maand – als je de eerste 3 punten hebt behaald, ga dan naar de vierde, meest interessante. Het zal vrij eenvoudig zijn om het uit te voeren met behulp van speciale programma’s voor het inhoudsplan. Maar bepaal eerst het aantal publicaties per dag (2-4 wordt aanbevolen), tijd, berichttype, waarover we hierboven schreven.

Waar is het handig om een ​​instaplan te maken?

Zodra we het al hebben gehad over de beste services voor het genereren van een inhoudsplan, laten we zeggen dat Microsoft Excel of Google Sheets ideaal zijn voor rationalisten. Maar als u geen fervent perfectionist bent, kunt u Trello of Google Sheets gebruiken.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram marketing strategie

https://marketingbook.shop

Gerelateerde artikelen

What does a creative studio do? | Tilt Amsterdam

De voordelen van samenwerken met een SEO-specialist

Aan de slag met Google Analytics: belangrijke tips voor beginners

3eGolf.nl