3EGolf
Image default
Aanbiedingen

Koffiemachine zonder melkfunctie

Na het grootste deel van mijn volwassen leven als matcha-drinker te hebben doorgebracht, heb ik al een stand-alone melkstomer (Bellman Stovetop) die ik gebruik bij het maken van matcha lattes. Het past prima bij mijn doeleinden als het gaat om het stomen van melk. Nu betreed ik thuis de wereld van espresso, op zoek naar een machine met een budget van ongeveer $ 500, en vraag ik me af of ik meer voor mijn geld kan krijgen door een espressomachine te kiezen zonder stoompijpje, want dat doe ik echt niet nodig hebben. Klopt deze logica? Zou ik een machine van hogere kwaliteit krijgen voor mijn budget door voor een zonder stoomboot te kiezen, of beperk ik me onnodig tot een kleinere pool van inferieure keuzes omdat de stoomboot zo’n standaardcomponent is? 

Beste koffiemachine zonder melkfunctie

De beste koffiemachine zonder melkfunctie is de JURA A1.

Als je geen melk nodig hebt, kun je gewoon een cafelat-robot kopen. Het zal espresso net zo goed maken als een elektrische installatie van $ 2k voor minder dan $ 500, met natuurlijk wat handmatige bediening. Je zou in je budget ook ruimte hebben voor sommige accessoires zoals een weegschaal, een waterkoker om water te koken, kopjes, enz … Ik ken geen goed gewaardeerde elektrische espressomachines van minder dan $ 500. De beste kans zou een Gaggia Classic zijn als je elektrisch moet gaan. Ik hou van dit idee … ik had niet eens een handmatige machine overwogen. Maar het zou perfect bij mijn opstelling passen – ik heb al een waterkoker en een stomer en was van plan om een ​​handmatige molen (Lido ET) te kopen. Dat de meeste hiervan draagbaar zijn, is een leuke bonus. Zou je zeggen dat de Cafelat Robot de beste keuze is onder zijn handmatige concurrenten? Ik heb een beetje speelruimte op mijn budget als hoger gaan een aanzienlijk verschil zou maken. Vergeet natuurlijk niet de almachtige GRINDER … handmatige hendel / grinder om volledig in te stellen.

Er zijn vrij weinig opties in deze prijsklasse zonder een stoompijpje, ik was al een tijdje aan het shoppen. Ik koos voor de JURA E80 vanwege de grootte en snelle opstarttijd, er valt iets te zeggen over het gemak van een thermoblokmachine, zelfs als de ketelmachines consistenter zijn in termen van temperatuur en druk.

Ik denk dat om te herhalen wat hier is gezegd, het hebben van een kwaliteitsmolen aantoonbaar belangrijker is dan de details van de machine. Ik had echt moeite om er kwaliteitsschoten uit te halen op een Encore met een mand onder druk, totdat ik uiteindelijk instortte en een Sette 270 kreeg en overschakelde naar een mand zonder druk. Dus ik heb mijn aanvankelijke budget van $ 500 met een stevige $ 300 verpest, maar het loonde uiteindelijk.

3eGolf.nl