3EGolf
Image default
Zakelijke dienstverlening

Lekt uw Cv ketel water?

Er druppelt water uit de overloopleiding van de combiketel Een ketel overloopleiding die uit een Combi systeem een overdrukventiel druppelt, komt meestal doordat er te veel druk in het systeem staat, of de klep niet goed is afgedicht. Een Gasveilig monteur kan op deze manier een lekkage van een combiketel diagnosticeren en verhelpen.

Veel voorkomende oorzaken van lekkende Cv ketelsLekkende warmtewisselaar. Dit komt vaak voor bij budget of oudere ketelmodellen. Het is echter niet iets dat u zelf kunt diagnosticeren, dus u heeft een professionele technicus nodig om het probleem te komen identificeren. Een lekkende warmtewisselaar kan het einde van een ketel beteken, al zijn er gevallen waarin deze vervangen kan worden. In veel gevallen is het voordeliger om een nieuwe ketel aan te schaffen.

Hoge Waterdruk Ketels beginnen te worstelen als ze te veel druk ervaren, waardoor ze kapot gaan. Controleer de manometer op de ketel, Alles boven de 1 markering en de groene balk geeft aan dat er een drukprobleem is. De eenvoudigste manier om hoge waterdruk op te lossen, is door de radiatoren te ontluchten. Voordat u begint, moet u er altijd voor zorgen dat de kranen van de vullis onder de ketel zijn gesloten. Gebruik vervolgens een radiatorsleutel om de radiatoren te ontluchten, draai deze totdat er water uitkomt om de druk op de ketel te verlichten. Een tip hierbij is om de radiator die zich op de het hoogste punt van uw woning bevindt, vaak een handdoekrek in de badkamer, te ontluchten, aangezien de lucht door het systeem opstijgt en hier vaak terecht zal komen.

Lekkende ketelleidingen Corrosie van de leidingen onder de ketel is een veelvoorkomende oorzaak van een ketellek. Soms kan het ook te wijten zijn aan een slechte installatie, hoewel het eerste vaker voorkomt. Controleer de leidingen en als deze nat zijn of lekken, zo ja, dan is dit de oorzaak van het probleem. Er zal een gekwalificeerde gasmonteur moeten komen om lekkende ketelleidingen te repareren. Maar je kunt in de tussentijd helpen het water in bedwang te houden door er een kom onder te plaatsen om het op te vangen, zodat het niet over het oppervlak eronder loopt. – Spoed Loodgieter 24 –

https://spoed-loodgieter24.nl/
3eGolf.nl