3EGolf
Image default
Sport

Met shortgolf naar je GVB

Nederlanders groeien op met midgetgolf. Maar steeds vaker zetten we de stap naar het echte werk. Het is al lang niet meer de elitaire sport die het ooit was. Mede dankzij golficonen als Tiger Woods en de Nederlandse Joost Luiten is de belangstelling voor deze edele sport sinds het eind van de vorige eeuw enorm toegenomen. Ook jongeren hebben ontdekt dat golfen een fijne sport is, waarbij je lekker actief bezig bent in de buitenlucht. Door de enorme populariteit van de sport heeft Nederland in vergelijking met omliggende landen veel golfbanen.

Toch is de stap van midgetgolf naar “echt” golf best een grote stap. Vooral het moeten behalen van het Golfvaardigheidsbewijs (GVB) of golfbrevet is best een drempel. Hoewel je op sommige banen wel zonder GVB mag spelen, zitten hier nogal wat beperkingen aan. Zo mag je bij veel banen alleen afslaan. En als je op de grotere golfbanen wilt spelen, of in het buitenland, is een GVB onmisbaar.

Shortgolf is de ideale leerschool

Wanneer je wilt leren golfen kun je lessen nemen bij de lokale golfbaan. Maar als je echt snel vooruitgang wilt boeken, is het slim om juist niet naar een golfclub te gaan, maar in plaats daarvan shortgolf te proberen.

Shortgolf is eigenlijk hetzelfde als “normale” golf, maar wordt gespeeld op een kortere baan. Daardoor ben je een groter deel van de tijd echt aan het golfen en minder aan het lopen. Bij Shortgolf Twente kun je in korte tijd je baanpermissie met handicap 54 halen.

Binnen de golflessen krijg je de benodigde theorie. Daardoor weet je welke club je moet gebruiken in welke situatie. Ook leer je bepaalde slimmigheidjes die jouw spel ten goede zullen komen. Maar omdat je golf niet kunt leren uit een boekje, ga je ook de baan op waar je onder begeleiding kunt werken aan je slagtechniek

Golf-vakantie?

Wil jij niet alleen leren golfen, maar er ook een vakantie van maken? Dan biedt Shortgolf Twente je een mooi arrangement inclusief accommodatie.

Bezoek de website van Shortgolf Twente en ontdek alles over de mogelijkheden. Het zal niet lang duren voor je jezelf een echte pro waant.

https://shortgolftwente.nl/
3eGolf.nl