3EGolf
Image default
Sport

Outdoor activiteiten, wat zijn dat precies?

Outdoor is een heel breed begrip. De traditionele activiteiten die onder outdoor vallen zijn o.a. hiken, bergbeklimmen en kajakken. Wist je dat ook dingen zoeken met een metaaldetector, hobbyfotografie en SUP-boarden ook onder dit begrip valt?

Wat is outdoor precies?

Outdoor kan worden gedefinieerd als die activiteiten die:

  • worden ondernomen buiten de gebouwen (dwz in de buitenlucht); en
  • kan worden uitgevoerd zonder het bestaan ​​van een gebouwde faciliteit of infrastructuur; en
  • kan grote stukken land, water en / of lucht nodig hebben; en
  • kan behoefte hebben aan buitenterreinen met een overwegend onveranderd natuurlijk landschap.

Bekijk hier meer voorbeelden van Outdoor recreatie.

De definitie van recreatie in de open lucht

Lichamelijke activiteit  in de buitenlucht of in een natuurlijke omgeving, die mogelijkheden biedt om individueel, in kleine groepen of als  gemeenschap contact  te maken met de buitenomgeving.

Officiële definitie

Hoewel faciliteiten, locatiewijzigingen of infrastructuur kunnen worden voorzien om de toegang tot en de impact van buitenactiviteiten te beheren; buitenactiviteiten kunnen worden ondernomen zonder voorzieningen, wijziging van de locatie of infrastructuur.

… Die activiteiten die plaatsvinden in natuurlijke omgevingen, op ‘gesimuleerde’ oppervlakken en in speciaal gebouwde faciliteiten. Verder wordt de outdoorsector bepaald door het proces en het doel van de levering en omvat niet-competitieve recreatie, buitensporten, outdoor- en milieueducatie, verbetering van gezondheid en levensstijl, eco / avontuurlijk toerisme, op recreatie gebaseerde counseling.

Openlucht recratie

Buitenrecreatie of buitenactiviteit verwijst naar recreatie die buitenshuis wordt beoefend, meestal in natuurlijke omgevingen. … Wanneer de activiteit uitzonderlijke opwinding, fysieke uitdaging of risico met zich meebrengt, wordt dit soms ” avontuurlijke recreatie ” of ” avontuurlijke training” genoemd, in plaats van een extreme sport.

Drie soorten van recreatie

Sommige van de verschillende soorten recreatieve activiteiten zijn onder meer: Fysieke Activiteiten : bijvoorbeeld sport en spelletjes zoals volleybal, tennis, enz. Sociale Activiteiten : Dit omvat zaken als partijen, picknicks, kermissen etc. Outdoor activiteiten : Het gaat om activiteiten zoals kamperen, backpacken etc.

https://www.outdoornow.nl/
3eGolf.nl