3EGolf
Image default
Aanbiedingen

Sport nog wat

Het is lastig om te beginnen met sporten, maar ook om weer te beginnen met sporten als je een tijdje bent gestopt. Door goed te beginnen en realistische doelen voor jezelf op te stellen kun je al leuk starten. Ook kan je meer bewegen zonder te sporten. Je hoeft alleen maar enkele kleine aanpassingen door te voeren en je bent al meer aan het bewegen. Verder kan je in deze blog lezen wat enkele handige tips zijn om goed te beginnen met sporten. 

Goed begin is het halve werk

Door eerst doelen te stellen die ook echt haalbaar voor jou zijn. Ook is het handig om vaste dagen met jezelf af te spreken en hoeveel keer je wilt gaan sporten. Aan de hand hiervan kan jij zelf een sportschema maken of kan je dat laten maken door een gespecialiseerd iemand. Zoek daarbij ook een sport die jij leuk vindt om te doen. Hierdoor wordt je ook gemotiveerder om te gaan sporten en ga je het ook echt leuk vinden. Verder let ook goed op je lichaam. Luister naar wat het zegt en tot hoever je kan gaan. Ook als je een verleden hebt met blessures let daar dan extra goed voor op. Zorg ervoor dat je niet te hard in één keer begint. Als je zwakke enkels hebt dan kan je dat voor de zekerheid intapen met sporttape, hierdoor heb je extra ondersteuning. 

Zonder sporten meer bewegen 

Veel mensen werken op kantoor, daarbij zit je ongeveer 8 uur per dag. Dat is ontzettend lang. Ga daarom eens naar buiten onder lunchtijd en ga lekker wandelen. Verder is dit heel logisch maar pak de fiets, neem de trap of loop naar iemand toe in plaats over en weer chatten. Hierdoor ben je ook al meer aan het bewegen. Verder kan je met je vrienden of vriendinnen iets actiefs kunnen gaan doen zoals bowlen of gaan tennissen. Ook kan je een aantal stappen doel voor jezelf opstellen waar je iedere dag aan moet voldoen. Bijvoorbeeld vandaag eerst 5000 stappen, als je die makkelijk behaalt 7500 stappen en zo ga je iedere keer steeds een stapje verder. 

Nog wat handige tips 

Hieronder staan nog wat handige tips om goed te beginnen met sporten. 

1. Leg je spullen de dag van tevoren klaar. Hierdoor zie je het al liggen en ben je sneller geneigd te gaan sporten. Ook kan je als je direct wanneer je opstaat gaat sporten. Zo je sportkleding in rollen en hoef je er niet nog naar te zoeken. 

2. Houd voldoende rust. Je spieren moet ook de tijd hebben om te herstellen. 

3. Wissel af met je activiteiten. Door variatie aan te brengen zal het een uitdaging blijven en zorg je ervoor dat je niet steeds dezelfde spiergroep traint. 

4. Geniet van je successen die je behaalt. Zorg dat je trots bent op jezelf wat je allemaal behaalt en doet. Dit had je waarschijnlijk een half jaar geleden nog niet eens verwacht.

Gerelateerde artikelen

Een zwembad schoonhouden doe je aan de hand van deze tip

Het perfecte verblijf op vakantie vinden, doe je zo!

Van plan een huis te kopen? Let hier op bij de bezichtiging!

3eGolf.nl