3EGolf
Image default
Dienstverlening

Stroom uitgevallen in Amersfoort? Schakel direct een elektricien in!

Geen wasjes meer kunnen draaien en niet meer kunnen genieten van je lekkere kopjes koffie? Hoe kan dat nou? Het is waarschijnlijk een stroomstoring. Altijd naar als je te maken krijgt met een stroomstoring. Het is belangrijk dat je rustig blijft en zelf niet gaat kijken naar de elektrische installatie (meterkast en groepenkast). Werkzaamheden laten uitvoeren aan de elektrische installatie kan je beter overlaten aan een ervaren elektricien. Wel zijn er een aantal andere dingen je kan doen om te kijken de stroomstoring overgaat. 

Wat kan je zelf doen?

Om te beginnen kan je zelf beginnen met alle elektrische apparaten uit de stopcontacten te halen, er is namelijk een grote kans dat een elektrisch apparaat problemen geeft waardoor je te maken hebt met een stroomstoring. Nadat je alle elektrische apparaten uit het stopcontact hebt gehaald kun je de stroom weer aanzetten. Als de stroom niet aangaat dan ligt het probleem dieper in de elektrische installatie. Als de stroom wel aan is gegaan dan kan je alle apparaten weer aansluiten op de stopcontacten, let er wel op dat je dit rustig aan doet, 1 voor 1 en dat je de stroom in de gaten houdt. De stroom kan wel op een gegeven moment weer uitvallen, het elektrische apparaat wat je als laatst hebt aangesloten geeft waarschijnlijk de problemen af. Dit apparaat kan je weggooien of repareren. 

Hoe ontstaan stroomstoringen?

Stroomstoringen kunnen door verschillende redenen ontstaan. Zo kan er een stroomstoring als er last is van overbelasting van de groepenkast. Bij dit probleem staan meerdere elektrische apparaten aangesloten op 1 groepenkast, de groep moet te veel stroom leveren maar kan dit niet aan. De stroom valt dan uit. Ook kan er een stroomstoring optreden als er dus een elektrisch apparaat kapot is, 2 draden in het apparaat kunnen elkaar dan bijvoorbeeld aanraken en je krijgt kortsluiting. 

 

In alle gevallen kun je het best een elektricien inschakelen. Elektricien Amersfoort heeft al jaren ervaring op het gebied van stroomstoringen, kortsluitingen en meer!

 

3eGolf.nl