3EGolf
Image default
Mode en Kleding

Tips voor de juiste sportoutfit

Tips voor de juiste sportoutfit

We worden ons er steeds meer van bewust dat een gezonde leefstijl essentieel is om ons zowel lichamelijk als geestelijk goed te voelen. Gezond eten en beweging zijn in een gezonde leefstijl dus absoluut essentieel en onmisbaar. Toch zien we vaak dat het gezond eten de meesten nog wel lukt, maar het bewegen een uitdaging wordt. Eén van de meest voorkomende redenen die wordt genoemd is het ontbreken aan tijd. Vaak blijkt dat het niet de tijd is die ontbreekt, maar de motivatie. Om jezelf extra te motiveren, is het aanschaffen van een goede en comfortabele sportoutfit een goed idee. Dit zorgt ervoor dat we zin hebben om aan de slag te gaan. Dit gevoel kun je vergelijken met het showen van je nieuwe outfit voor bijvoorbeeld een feestje. Met deze tips vind jij de juiste sportoutfit.

Welke sport

Afhankelijk van welke sport jij beoefent of gaat beoefenen, bepaal je welke outfit hier het beste bij past. Je kunt je namelijk voorstellen, dat je tijdens het doen van een potje tennis een andere outfit nodig hebt, dan wanneer je wekelijks enkele tientallen kilometers gaat wielrennen. Wanneer je buiten gaat sporten, dan is het vooral wanneer het vroeger donker wordt je zorgt dat je goed zichtbaar bent. Houd je niet zo van een opvallende kleur kleding, dan is een bh van star sport iets voor jou. Deze zijn in tegenstelling tot veel andere merken wat rustiger qua kleur. Zorg er uiteraard wel voor dat je een reflecterend hesje of verlichting draagt, zodat je goed zichtbaar bent voor de overige weggebruikers. 

Maat

Het kiezen van de juiste maat blijft vaak een flinke uitdaging. Bij de broek gaat het vaak nog wel goed, maar wanneer het aankomt op onder schoenen of top, zien we vaak dat er wordt gekozen voor een te grote of te kleine maat. Wel is het belangrijk, dat wanneer je kiest voor een sport bh, je deze een maatje kleiner neemt. Zo zit je bh een stuk strakker, waar de de absorptie het beste is. De keuze voor welk type sport bh je kiest is helemaal aan jezelf. Zo kun je kiezen voor een sport bh met traditionele sluiting of voor een sport bh met voorsluiting.

Schoenen

Naast het dragen van een sport bh, is ook de keuze voor de juiste schoenen essentieel. Waar het bij een sport bh belangrijk is dat je kiest voor een maatje kleiner, geldt voor schoenen het tegenovergestelde. Vooral wanneer je voor het eerst een outfit aan gaat schaffen, kan het verstandig zijn naar een speciaalzaak te gaan. Hier kunnen ze je schoenmaat opmeten en ook je cupmaat berekenen. Zo weet je zeker dat je beschikt over de juiste outfit, zodat jij je workout zo optimaal mogelijk kunt uitvoeren.

 

3eGolf.nl