Verhuurhypotheek, financieren van een 2e woning

Een tweede woning financieren?

Orienteer op een verhuurhypotheek Om een tweede woning te kunnen financieren is een goed hypotheekadvies van essentieel belang. Het voordeel van een tweede woning is dat je deze kunt verhuren. Daarom is een tweede woning vaak zeer geliefd en een goede bron van inkomsten. Een hypotheek op zo een woning wordt ook wel een verhuurhypotheek genoemd. Je moet ook zeker een flink bedrag aan geld inbrengen om een tweede woning te kunnen financieren en daar uit eindelijk winst uit te halen. De hypotheek is 70% van de taxatiewaarde van de woning en je moet dan 30% van deze waarde inleggen als eigen geld. Een hypotheekadviseur kan helpen een overweging te maken en zal je exact adviseren hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Sparen of verhuurhypotheek?

Er is heel veel vraag naar huurwoningen. De vraag is helaas vaak ook groter dan het aanbod. Grote kans dus dat jouw woning verhuurt gaat worden. Dan is een verhuurhypotheek echt iets voor jou! Sparen loont overigens veel minder dan een tweede woning verhuren. Dit omdat huurprijzen ieder jaar fors omhoog gaan en je er dubbel aan kunt verdienen omdat de marktwaardes van veel panden verdubbelen.

Een tweede woning en verhuurhypotheek

Een verhuurhypotheek is een hogere investering dan een normale hypotheek omdat banken extra renteopslag rekenen. Dit bedraagt ongeveer 1,5 procent van de totale prijs van het vastgoed waar in geïnvesteerd wordt. Indien je jouw tweede woning gaat verhuren liggen bruto en netto maandlasten ongeveer gelijk. De woning wordt qua belasting in box 3 berekend rekening houdend met vermogensrendementsheffing waarbij een deel wordt belast van de hypotheekinkomsten uit de verhuurde woning. Hierbij wordt winst uit de huur zelf niet belast de inkomsten uit huur worden al meegenomen bij de berekening van de hypotheek en bijdrage uit de woning. Er zijn wel een aantal voorwaarden waaran voldaan moet worden. De huurinkomsten moeten uit een huurcontract van minstens een jaar bestaan waardoor het percentage zal stijgen van 70% naar 80%. Een ander groot voordeel is dat je nog een financiering zonder aflossing kunt krijgen van 50% van de totale marktwaarde van de woning.

Advies

Laat je goed adviseren door een goede  van harmsbakx. Onze adviseurs geven persoonlijk advies afgestemd op jouw wensen en bieden veel mogelijkheden. Je kunt vrijblijvend een afspraak inplannen via: https://www.harmsbakx.nl/artikelen/hypotheek/verhuurhypotheek-financieren-van-een-2e-woning

 

Makelaar

Sinds 1 februari 2021 is de WitteWoning makelaars Apeldoorn een samenwerking aan gegaan met Harms&Bakx. De WitteWoning makelaardij is een onafhankelijke, proactieve en energieke makelaardij die niet kan wachten om jou te helpen!

Harms & Bakx

De Eglantier 404

7329 DL Apeldoorn

https://www.harmsbakx.nl/artikelen/hypotheek/verhuurhypotheek-financieren-van-een-2e-woning
Terug naar boven