3EGolf
Image default
Mode en Kleding

Voorbereidingen die je kunt treffen voor het regenachtige weer

Voorbereidingen die je kunt treffen voor het regenachtige weer

Buiten regent het en volgens de weersvoorspelling zal het nog wel even zo blijven. Het is niet altijd gemakkelijk om voorbereid te zijn op het weer, maar met deze tips kun je ervoor zorgen dat je huis veilig is en je auto beschermd is. Het helpt ook als je een plan hebt opgesteld in geval van nood of stroomuitval. Een goede manier om je voor te bereiden op het regenachtige weer en om ook jezelf te beschermen, is om een rains regenjas dames of heren bij de hand te hebben. Zo zorg je ervoor dat je de hele dag droog blijft.

Leg de regenjassen klaar

Je zou in de verleiding kunnen komen om naar je favoriete trenchcoat of boho-chique spijkerjack te grijpen, maar doe het niet. Wat je nodig hebt is een regenjas, die je droog houdt en de dekking geeft die je nodig hebt als het weer erg slecht wordt. Als het buiten koud is, zorg er dan voor dat je er een jas onder draagt, zodat je kleding niet doorweekt en oncomfortabel wordt. Je kunt er ook een voor je kinderen kopen, zoals een gevoerde regenjas kind om ervoor te zorgen dat zij ook beschermd zijn tegen het weer.

Boomtakken snoeien

Ter voorbereiding op het slechte weer moet je takken die te dicht bij je dak hangen snoeien. Als je dat niet doet, kunnen die bomen problemen veroorzaken en zelfs je huis beschadigen. Je moet er ook voor zorgen dat alle takken rond je huis worden gesnoeid, zodat ze je huis tijdens een storm niet kunnen beschadigen. Snoei ook eventuele boomtakken terug die tijdens een storm de straat kunnen raken. Zo voorkom je dat je geraakt wordt door rondvliegende takken. Draag bij het snoeien van boomtakken altijd een lange regenjas om droog te blijven.

Reinig je dakgoten en regenpijpen

Dit is belangrijk, want een verstopte dakgoot kan leiden tot waterschade in je huis. Als je je dakgoten al een tijdje niet hebt schoongemaakt, is dit het moment. Verwijder bladeren en vuil aan beide uiteinden van elke goot en laat er wat water doorheen lopen om te zien of er lekken zijn ontstaan. Je kunt ook controleren op scheuren of gaten in je regenpijp. Op deze manier sijpelt er geen water de grond in als het regent, wat kan leiden tot overstromingen. Als er lekken zijn, repareer ze dan met weerbestendige tape of afdichtmiddel.

Controleer je kelder

De beste manier om je voor te bereiden op slecht weer is om vooruit te plannen en er klaar voor te zijn. Regenachtige dagen, vooral wanneer ze gepaard gaan met harde wind, kunnen allerlei problemen veroorzaken. Het eerste dat je moet doen, is de kelder controleren. Als er lekkage uit een leiding of scheuren in de fundering zijn, moeten deze onmiddellijk worden verholpen voordat ze grote schade aanrichten. Je wilt er ook zeker van zijn dat er geen tekenen van schimmel of vocht zijn. Als er ergens in je woning waterschade is, heeft dit direct aandacht nodig. Je moet je huis ook grondig inspecteren en naar dingen als ramen en deuren kijken om er zeker van te zijn dat ze geen regenwater binnenlaten door kapotte afdichtingen rond de kozijnen te maken. Zo voorkom je dat ze vocht verzamelen.

Controleer je auto

Controleer de profieldiepte van je banden en zorg ervoor dat er voldoende lucht in zit. Remmen moeten worden gecontroleerd op slijtage. Als er een probleem met de remmen is, laat ze dan repareren voordat de regen komt.

3eGolf.nl