3EGolf
Image default
Aanbiedingen

Waar je op moet letten als je hond ‘sleetje rijd’

Het kan er grappig uitzien; je hond die met zijn kont over de grond heen schuift. Maar dit kan helaas nare gevolgen hebben. Dit kan namelijk betekenen dat je hond last heeft van anaalklieren of wormen. De anale klieren bevinden zich links en rechts bij de anus van de hond. Deze klieren produceren een afscheiding, die de geurtekens zetten. Deze klieren kunnen verstopt raken en daar kan je hond veel last van hebben. Gelukkig hoeft ‘sleetje rijden’ niet altijd te betekenen dat de anaalklieren verstopt zijn. Soms doet een hond dit ook als er iets aan het achterste blijft hangen nadat hij of zij zijn behoefte heeft gedaan, er kan namelijk gemakkelijk zand blijven hangen. Wil je meer weten over de anaalklieren? Lees dan snel verder! Wij vertellen hier meer over.

 

Waardoor de anaalklieren verstopt raken

Als je denkt dat je hond verstopte anaalklieren heeft is het slim om de dierenarts te bellen. De Dierenarts geeft je ook vast wat tips en uitleg, maar wij geven je ook graag wat uitleg. Als de anale zakken geleegd moeten worden is het belangrijk dat je hond vaste uitwerpselen heeft, want een van de grootste oorzaken dat anaalzakken verstopt zijn is diarree. Daarnaast blijven de anale klieren afscheiding produceren en geven ze dit door aan de anale zaken. Maar, omdat ze niet geleegd kunnen worden, worden de zakken als maar groter. Hierdoor kan de ontsteking opkomen. We hebben het gehad over ‘sleetje rijden’ maar er zijn nog andere tekenen die kunnen wijzen op verstopte anale klieren; overmatig likken van de anusregio en moeilijkheden met mestverwijdering. 

 

Meer informatie nodig?

Als je merkt dat je hond verschillende tekenen heeft die verwijzen op anaalklieren, dan is het verstandig om de huisarts op te bellen. Het kan nooit kwaad om er even naar te laten kijken, want als het langer blijft zitten kan her alleen maar erger worden. Maat het is ook mogelijk om bij Bellfor een aal dan te schaffen om de ontstoken anaal klieren te behandelen. Op deze manier weet je zeker dat je een goede behandeling hebt voor de anaalklieren van een hond. Meer informatie nodig? Neem dan gerust een kijkje op de website van Bellfor.

 

https://nl.bellfor.info/
3eGolf.nl