3EGolf
Image default
Sport

Wat is tungsten?

Wat is tungsten?

Als je op zoek naar nieuwe dartpijlen bent, kom je veelal de benaming tungsten tegen. Tungsten is een bepaald soort materiaal dat vaak in dartpijlen gebruikt wordt. Het percentage tungsten is echter de belangrijkste graadmeter. Om je een voorbeeld te geven: je kan dartpijlen met 95% tungsten hebben, maar ook dartpijlen met 75% tungsten. Waar zit dit verschil dan exact in? Het antwoord op die vraag kan je hieronder lezen.

Overigens kunnen we je adviseren om naar www.mcdartshop.nl te gaan als je nieuwe dartpijlen nodig hebt. Deze webshop heeft één van de meest uitgebreide assortimenten binnen Nederland wat betreft dartpijlen. Je kan hier dan ook vele verschillende soorten pijlen vinden met verschillende percentages tungsten.

Het percentage tungsten wil zeggen hoeveel procent van de barrel uit het materiaal tungsten bestaat. De barrel van een dartpijl kan uit meerdere materialen bestaan. Als je een dartpijl met een percentage van 75% tungsten hebt, wil dit dus het volgende zeggen: 75% van de barrel bestaat uit tungsten.

Per speler is het percentage tungsten weer verschillend. Sommige spelers willen namelijk een zeer dunne dartpijl hebben, terwijl andere spelers juist opteren voor iets dikkere dartpijlen.

Het percentage tungsten is uiteindelijk bepalend voor de dikte van de barrel. De barrel komt uiteindelijk in het dartbord terecht en is daarmee één van de belangrijkste onderdelen van een dartpijl. Let bij het aanschaffen van nieuwe dartpijlen op de volgende stelregel: Hoe hoger het percentage tungsten is, hoe dunner de barrel is.

Heb je dus behoefte aan dunne dartpijlen? Kies dan voor dartpijlen met bijvoorbeeld 95% tungsten. Heb je liever iets dikkere dartpijlen? Kies dan voor een dartpijl met bijvoorbeeld 70% tungsten. Tungsten is een belangrijk onderdeel van de dartpijlen en daarmee van je spel; onderschat dit absoluut niet.

https://www.mcdartshop.nl/nl/category/dartpijlen-kopen-online/
3eGolf.nl