3EGolf
Image default
Gezondheid

Welke leesbril past bij mijn gezicht

Nog maar een paar jaar geleden waren leesbrillen slechts in een paar verschillende designs verkrijgbaar. En zelfs met de beschikbare variatie zag elke leesbril er hetzelfde uit. Hangend aan een touwtje was de leesbril hét symbool van veroudering. Als je een leesbril had, dan was je verre van hip.

Gelukkig is daar verandering in gekomen. Een paar wakkere brillenproducenten kregen in de smiezen dat design ook voor een leesbril belangrijk is. Je kunt dan wel niet voorkomen dat je een leesbril nodig hebt, maar je kunt er wél voor zorgen dat de leesbril iets toevoegt aan je stijl. Dat je leesbril iets zegt over wie jij bent en waar je voor staat.

Bij Leesbrilhuis.nl geloven we dat de leesbril onderdeel is van je imago en je identiteit moet laten zien. Daarom hebben we heren- en damesbrillen in alle soorten en maten. Sommige brillen zijn randloos, anderen hebben een volledig montuur. Ook de vorm van de glazen kan verschillend zijn. Voor elk gezicht is er een goede leesbril. Maar welke leesbril past bij jouw gezicht?

Gezichtsvorm

Het eerste om naar te kijken is de vorm van je gezicht. Heb jij een rond gezicht? Dan past een rechthoekige leesbril. Met een ovale gezichtsvorm kun je bijna elk montuur goed hebben. Zorg er wel voor dat je een middelgrote bril draagt.

Is jouw gezicht wat rechthoekiger?  Dan is een pilotenbril perfect. Maar ook een vlinder-, ronde of ovalen bril staat je prima. Deze brillen zijn ook geschikt wanneer je een hartvormig gezicht hebt.

Andere factoren

Heb je op basis van je gezichtsvorm een grove selectie gemaakt van de leesbril die passen bij je gezicht? Dan is de volgende stap om wat te finetunen. Bepaal de grootte van je leesbril op basis van de grootte van je hoofd  en stem de kleur en het design af op je haar- en oogkleur.

Hoe je dat doet, dat leggen we gedetailleerd uit op www.leesbrilhuis.nl. En heb je na het lezen van dit zeer uitgebreide artikel nog vragen? Dan kun je altijd bij ons terecht voor een deskundig en persoonlijk antwoord.

3eGolf.nl