3EGolf
Image default
Banen en opleidingen

Als er na het interview geen antwoord komt. Wat moeten we doen?

temp agencies near me

Iedereen kent de standaardzin “We bellen je terug!”, Al als HR-meme, maar eigenlijk is alles heel triest als de HR-manager geen feedback geeft. Verbrand zo’n specialist in een gewone boiler onder de grond! (sorry, het kookt al!)

En dus is je interview voorbij, volgens interne gevoelens kan het “wel, een complete mislukking” of “niet duidelijk” zijn, of uitstekend (al in dezelfde fase werd een tweede interview afgesproken). Wat te doen in een onzekere situatie?

Zoek van tevoren de reactietijd op, een goed moment is wanneer u tijdens het gesprek wordt gevraagd of u vragen heeft, als de feedbackperiode niet is aangekondigd door de recruiter of de manager, vraag dan naar het bedrijfsproces van het aannemen: hoeveel fasen van interviews, in welk tijdsbestek ze geven antwoord of er een testtaak is, etc. elke specialist heeft voorrang bij het vervullen van een vacature. Nadat je de deadline hebt gehoord, vraag je om gecontacteerd te worden via een handig communicatiekanaal (stuur antwoorden naar: mail / telefoon / skype / messenger, enz.) Bedankt voor het gesprek en het zal niet slecht zijn om je het huidige contactnummer opnieuw te geven …

Wat zijn de mogelijkheden voor de ontwikkeling van evenementen?

We hebben meerdere partijen in het inhuurproces:

  • Een recruiter die een vacature op tijd en zo snel mogelijk moet sluiten
  • Een kandidaat die op zoek is naar een droombaan in een ander tempo (langzaam of snel)
  • Leider (hiring manager) die ook uit een aantal kandidaten selecteert en het allerbeste zoekt

Optie 1 “Passief”

Om de een of andere reden denken veel mensen dat als ze in je geïnteresseerd zijn, ze je terug zullen bellen en een aanbod zullen sturen waarbij ze de manager omzeilen. Wat mij betreft, dit is niet zo. Ik sta altijd aan de kant van de kandidaat, maar alleen als hij ook het initiatief neemt en hij geen opgeblazen ego heeft!

Hoe staat het aan de andere kant van de werkgever.

Om feedback van de manager te krijgen, heeft een recruiter soms 1-2 dagen nodig, in grote bedrijven ongeveer een week (het is moeilijk!). De leider is in non-stop interviews en is nog niet klaar om een ​​beslissing te nemen zonder iedereen in overweging te nemen. Hier is de vraag in de Recruiter zelf, als hij een professional is en in jou geïnteresseerd is, dan zal hij zeker contact houden, zeggende tenminste terwijl we erover nadenken, wacht even, het hoofd is in een “stoom”, en niet droog zwijgen! Er is nog een optie, om eerlijk te zijn, je cv kan verloren gaan in de stroom van andere profielen

Van de kant van de kandidaat.

Als je een afwachtende houding hebt gekozen, dan ben je niet erg geïnteresseerd in het voorstel, of heb je een grote angst om direct “nee” te horen en stel je de uitkomst gewoon uit, zeg dan eerlijk tegen jezelf, waarom verwacht je dat? Waarom vraag je niet om een ​​antwoord na 2 dagen vergaderen? Misschien is dit de verkeerde droombaan? Of ben je bang? Elk bedrijf heeft zijn eigen manier van aanwerven, ik heb een opdrachtgever voor wie het initiatief van de kandidaat belangrijk is. Na het interview nodigt hij iedereen uit om hem feedback te geven, hoeveel hij van het bedrijf hield, of hij prospects ziet, enz. Tegelijkertijd stelt het de voorwaarde dat als de kandidaat hem niet binnen de gestelde tijd uitschrijft, dit voor hem een ​​teken is van zelfverloochening.

Als onderdeel van zakelijke etiquette moet u, altijd na een vergadering, een laatste cv-brief schrijven, u bedanken voor uw kennis en uw tijd, uw indrukken uiten, of misschien meteen zeggen dat het me spijt, maar dit is niet wat ik had verwacht. Omdat en de werkgever kan oprechte belangstelling voor u hebben. En hij weigerde al naar anderen en schrijft op dat moment een aanbod voor je. Daarom heeft iedereen misverstanden. Iedereen wacht ergens op, iedereen is ergens bang voor. Wees open en eerlijk! Neem het initiatief, als je echt geïnteresseerd bent in het bedrijf, wees dan niet bang om nee te horen! En als je dat hebt gedaan, vraag dan de redenen. 

Optie 2 “Actief! We nemen het fort stormenderhand!”

Komt er na de gestelde termijn geen oproep / brief binnen, neem dan het heft in eigen handen. Ik zal Amerika niet openen, maar in dit geval bellen of schrijven we degene die beloofd heeft u een antwoord te geven. Ga gewoon niet naar het bedrijf zonder een uitnodiging en breek de deur open;)

Bel HR of personeelsmanager. Om eerlijk te zijn, zou ik niet aanraden om meteen te bellen. we zitten allemaal in een werkritme en kunnen niet altijd de telefoon opnemen, dus het is beter om van tevoren te schrijven. Het is heel goed als je de vorige keer een dankbrief hebt geschreven over de bijeenkomst, je kunt een tweede bericht schrijven in zijn eigen thread, waarin je de reactietijd aangeeft. Als er niet zo’n brief was, is het tijd om hem te schrijven. Schrijf ’s ochtends, als u aan het einde van de dag geen antwoord krijgt, en deze tijd is genoeg om uw e-mail te controleren, kunt u aan uzelf herinneren in de boodschapper of al bellen.

Conclusie:

  1. Geef aan het einde van het gesprek het aantal fasen, de reactietijd en de communicatiemethode (mail / telefoon, enz.)
  2. Stuur na het gesprek een brief en bedank u voor uw tijd, geef uw feedback en herinner u nogmaals aan de verwachte reactietijd.
  3. Rij niet met de paarden! Gemiddeld duurt het in bedrijven tot drie dagen, soms meer, van de eerste ontmoeting tot het antwoord.
  4. Wees volhardend en proactief, maar buig, bedreig of vervuil uw post niet met constant “Heeft u een antwoord?! Wanneer is het antwoord?!” Bedenk dat kandidaten en werkgevers hun zoektocht altijd grondig benaderen en dat niemand het bij het verkeerde eind wil hebben. Gebruik de oorspronkelijk geschreven communicatiemethode en bel.
  5. Wacht niet op antwoorden, blijf actief zoeken! Zelfs als je waanzinnig lid wilt worden van dit team, onthoud dan dat alles kan veranderen na een volgend interview bij een andere organisatie.
  6. Als u het aanbod heeft geaccepteerd, informeer dan degenen die u geen definitief antwoord hebben gegeven of die ook een baan hebben aangeboden.

Bedenk dat hij die zoekt altijd zal vinden!

Linkedin

https://www.globalrecruitment.info/
3eGolf.nl