3EGolf
Image default
Energie

De weg van jouw spirituele ontwikkeling

Hee mooi mens, ja jij daar! Hi! Je bent het waard. De ruimte die je inneemt in dit universum en de manier waarop je besluit de wereld te zien. Het is van jou! Het hoort bij jou! Jouw spirituele ontwikkeling is van niemand anders! Nee! Het is JOUW spirituele ontwikkeling!

 

Maar wat betekent dat nou eigenlijk spirituele ontwikkeling?

 

De betekenis van spirituele ontwikkeling

In deze wereld worden we geconfronteerd met teleurstellingen op vele gebieden, van mensen om ons heen, vooral gesloten, van onze carrière, van de samenleving en vele malen van onszelf ook. Deze teleurstellingen eisen een grote tol op onze geestelijke gezondheid en vrede, wat verder leidt tot meer inefficiëntie en ontevredenheid. Spiritualiteit brengt je dichter bij je ware zelf en maakt je los van teleurstellingen, want een spiritueel volwassen persoon weet hoe hij succes en mislukking, lof en kritiek, geluk en verdriet als gelijkwaardig kan accepteren en blijft onaangedaan, zowel in goede als in slechte tijden.

 

Spiritualiteit zorgt ervoor dat we ons richten op hogere doelen in het leven en daardoor niet blijven steken in kleinere zaken.

 

Spiritualiteit verbindt ons met het Almachtige alles. Het geheel! Het maakt onze goddelijke kwaliteiten zichtbaarder door het besef dat we onderdeel zijn van alles en geen individuele rol hebben op deze aarde. Ons doel ligt buiten onszelf al weten we dat soms niet genoeg.

 

Hoe ontwikkel ik mij op spiritueel gebied?

Veel van ons gaan door het leven zonder ook stil te staan bij het leven zelf en al het moois om ons heen. Energie is overal en de vraag is hoe je het aantrekt en welke energie je aantrekt. Probeer deze oefeningen eens een week lang om weer terug in contact te komen met je spirituele ik.

–          Noem aan het begin van de dag een paar dingen op waar je dankbaar voor bent.

–          Mediteer 30 minuten per dag. Verdeel het tussen ’s morgens en ’s avonds.

–          Probeer positieve affirmaties terwijl je jezelf in de spiegel aankijkt.

Zo werk je echt aan de band met jezelf en dat zul je direct merken!

 

Het is jouw spirituele ontwikkeling, jij mag er zijn, heb jezelf lief en weet dat je het verdiend om te groeien. Toedels en bedankt voor het lezen van de blogpost.

https://www.vianovalis.nl/cursus-spirituele-ontwikkeling/
3eGolf.nl