Een thuisbatterij kiezen voor grote huishoudens

Grote huishoudens, bestaande uit zes of meer personen, hebben unieke uitdagingen als het gaat om energiebeheer. Met een hoger energieverbruik ...

Grote huishoudens, bestaande uit zes of meer personen, hebben unieke uitdagingen als het gaat om energiebeheer. Met een hoger energieverbruik en frequente piekbelastingen kan een thuisbatterij met een grote capaciteit, zoals de Thuisbatterij 20 kWh, een duurzame en kostenefficiënte oplossing bieden. In dit artikel bespreken we waarom een batterij met een capaciteit van 20 kWh of meer ideaal is en hoe verschillende opties van Bolk Energy aansluiten bij de behoeften van grote gezinnen.

Energie-uitdagingen van grote huishoudens

Huishoudens met een hoog aantal bewoners hebben vaak te maken met:

  • Meerdere energie-intensieve apparaten zoals drogers, vaatwassers en warmtepompen.
  • Regelmatig opladen van elektrische voertuigen.
  • Hogere pieken in energieverbruik tijdens gezinsactiviteiten in de ochtend en avond.

Deze verhoogde energiebehoefte maakt het lastig om efficiënt gebruik te maken van opgewekte zonne-energie zonder een goede opslagoplossing.

De voordelen van een batterij met een hoge capaciteit

Een thuisbatterij met een capaciteit van 20 kWh of meer biedt verschillende voordelen voor grote huishoudens:

1. Voldoende opslagruimte
Met een batterij zoals de Thuisbatterij 20 kWh kun je de opgewekte zonne-energie optimaal benutten. Hiermee dek je een groot deel van je energieverbruik tijdens de avonduren en piekmomenten.

2. EV-laden en warmtepompen
Grote batterijen zoals de Renon Xtreme zijn krachtig genoeg om elektrische voertuigen op te laden en tegelijkertijd warmtepompen van stroom te voorzien. Dit is ideaal voor gezinnen die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen.

3. Onafhankelijkheid van het net
Met voldoende opslagcapaciteit ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet, zelfs tijdens periodes van stroomstoringen.

4. Duurzaamheid en kostenbesparing
Door energie lokaal op te slaan en te gebruiken, vermijd je piekbelastingen en draag je bij aan een groenere planeet. Dit verlaagt niet alleen je energiekosten, maar ook je CO2-uitstoot.


Beschikbare opties voor grote huishoudens

1. Thuisbatterij 20 kWh
Deze batterij biedt voldoende capaciteit voor grote huishoudens. Hij kan gecombineerd worden met zonnepanelen en ondersteunt slim energiemanagement.

2. Renon Xtreme
Met 15 kWh capaciteit en uitbreidingsmogelijkheden is deze batterij perfect voor huishoudens die flexibiliteit zoeken.

3. Thuisbatterij 50 kWh
Voor gezinnen of bedrijven met extreem hoge energiebehoeften is deze batterij een uitstekende oplossing. Hij biedt een enorme opslagcapaciteit en geavanceerde functionaliteiten.


Praktische toepassingen

Een gezin met zes personen wekt gemiddeld 30 kWh zonne-energie per dag op. Zonder batterij wordt slechts 10 kWh direct gebruikt en de rest teruggeleverd aan het net. Met een batterij zoals de Thuisbatterij 20 kWh kan de overtollige energie worden opgeslagen en ’s avonds worden gebruikt om het huishouden van stroom te voorzien, inclusief EV-laden en warm water.


Terugverdientijd en subsidies

De investering in een thuisbatterij is afhankelijk van de capaciteit en technologie. Een Thuisbatterij 20 kWh kost gemiddeld €6.400, terwijl grotere modellen zoals de Thuisbatterij 50 kWh een prijs op aanvraag hebben. Dankzij subsidies en belastingvoordelen is de terugverdientijd doorgaans binnen 8 tot 12 jaar.

Meer informatie over kosten en financiering vind je in het artikel: Wat kost een thuisbatterij?.


Conclusie

Grote huishoudens kunnen hun energiekosten verlagen, onafhankelijkheid vergroten en bijdragen aan duurzaamheid met een batterij van 20 kWh of meer. Opties zoals de Thuisbatterij 20 kWh, de Renon Xtreme en de Thuisbatterij 50 kWh bieden oplossingen die aansluiten bij uiteenlopende behoeften. Door te investeren in een thuisbatterij ben je voorbereid op een duurzame en energiebewuste toekomst.

Tags:

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Energie

Voordelen en nadelen Zonnepanelen

Zonnepanelen hebben zeker zijn voordelen, anders worden ze niet zo vaak aangeschaft door de bewoners en zou je ze ook niet vaak zien. Toch hoor

Energie

Energie opwekken door waterkracht

Waterkracht gebruiken is een ander manier om duurzame energie op te wekken. Zo behoren zon en windenergie ook tot de duurzamere vorm van energie, want

Energie

Subsidie elektrisch rijden zakelijk

De overheid wil zakelijke rijders graag stimuleren om elektrisch te rijden. Daarom is er subsidie voor elektrische auto’s beschikbaar én zijn er andere financiële voordelen.

Energie

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen laten plaatsen kan misschien een dure kost lijken, maar het is eigenlijk een investering op lange termijn. Doordat je geld bespaart op je energiefactuur

Energie

Verlengsnoer 25 meter

De wereld automatiseert steeds meer, wat natuurlijk superfijn en makkelijk is. Echter lopen deze apparaten vaak wel op stroom. Nou kan dat wel eens voor

Energie

Krachtstroomkabel

  Om de betekenis van een krachtstroomkabel te definiëren, moeten we eerst nagaan wat de term “krachtstroom” eigenlijk is. Wat bedoelt men precies met krachtstroom?

Energie

Besparen op je energiefactuur?

Nu dat de energiefacturen meer en meer stijgen zoeken mensen naar oplossingen om alsnog te kunnen besparen op hun energiefacturen. Iedereen heeft een bepaald budget