Algenbioreactor als duurzame energiebron

In deze tijd wordt er veel gekeken naar nieuwe manieren van het winnen van energie. Zo worden ook algen gebruikt ...

In deze tijd wordt er veel gekeken naar nieuwe manieren van het winnen van energie. Zo worden ook algen gebruikt als nieuwe duurzame energiebron. Hoe dat precies in zijn werk gaat met algen kan je allemaal lezen in onderstaande blog, waarin er ingegaan zal worden op het proces van de algen waardoor er energie opgewekt kan worden.

Hoe kunnen algen ingezet worden voor duurzame energie?

Iedere dag stroomt er veel afvalwater door onze gootsteen en doucheputjes heen. Uit ons afvalwater is het dus mogelijk om met behulp van algenbioareactor biobrandstof te kweken met behulp van algen. Een bioreactor helpt daarbij. Algen kunnen onder bepaalde omstandigheden groeien. Wanneer je die in het water stopt halen de lagen bepaalde afvalstoffen er uit die de algen dan weer om kunnen zetten naar bio-energie.

Onder welke omstandigheden groeien algen het best?

Om algen te laten groeien moet er een fotosynthese plaatsvinden. Hier is veel licht voor nodig en ook zuurstof. En de temperatuur mag niet hoger zijn dan 10 graden Celsius. Onder die omstandigheden groeien algen namelijk het best.

Er worden nu zelfs algen gekweekt in glaspanelen,

Waar wordt deze bio energie voor gebruikt?

De bio-energie die opgewekt wordt met behulp van algen uit ons afvalwater staat onder grote belangstelling van de Luchtvaart. Zowel voor de vliegtuigen als voor de raketten van NASA wordt biobrandstof als een serieuze optie gezien voor in de toekomst. NASA is dan ook zelf algen aan het kweken om de biobrandstof dusdanig te winnen dat zij er tijdens de luchtvaart profijt van zouden kunnen hebben.

Ook de Nederlandse vliegtuigbranche volgt de ontwikkelingen rondom biobrandstof gewonnen uit algen. Dit zou een goedkope en duurzame manier zijn om vliegtuigen te laten vliegen. En het zou bijdragen aan het actuele terugdringen van de CO2 uitstoot.

Hoe kom je meer te weten oven algenbioreactoren?

Na het lezen van deze blog ben je misschien zelf ook wel geïnteresseerd geraakt in de algenbioreactor als duurzame energiebron en wil je er misschien zelf ook wel iets mee gaan doen. Mocht dat zou zijn dan zou je bij LGem daar meer informatie over kunnen inwinnen.

Zij kunnen je alles vertellen en zij kunnen je begeleiden bij het hele proces van het opstarten voor het kweken van algen en de bio-energie die daarbij vrij komt. LGem beschikt ook over verschillende systemen waarmee biomassa opgewekt kan worden waar jij ook gebruik van zou kunnen gaan maken.

 

https://lgem.nl/

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Energie

Een thuisbatterij kiezen voor grote huishoudens

Grote huishoudens, bestaande uit zes of meer personen, hebben unieke uitdagingen als het gaat om energiebeheer. Met een hoger energieverbruik en frequente piekbelastingen kan een

Energie

Voordelen en nadelen Zonnepanelen

Zonnepanelen hebben zeker zijn voordelen, anders worden ze niet zo vaak aangeschaft door de bewoners en zou je ze ook niet vaak zien. Toch hoor

Energie

Energie opwekken door waterkracht

Waterkracht gebruiken is een ander manier om duurzame energie op te wekken. Zo behoren zon en windenergie ook tot de duurzamere vorm van energie, want

Energie

Subsidie elektrisch rijden zakelijk

De overheid wil zakelijke rijders graag stimuleren om elektrisch te rijden. Daarom is er subsidie voor elektrische auto’s beschikbaar én zijn er andere financiële voordelen.

Energie

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen laten plaatsen kan misschien een dure kost lijken, maar het is eigenlijk een investering op lange termijn. Doordat je geld bespaart op je energiefactuur

Energie

Verlengsnoer 25 meter

De wereld automatiseert steeds meer, wat natuurlijk superfijn en makkelijk is. Echter lopen deze apparaten vaak wel op stroom. Nou kan dat wel eens voor

Energie

Krachtstroomkabel

  Om de betekenis van een krachtstroomkabel te definiëren, moeten we eerst nagaan wat de term “krachtstroom” eigenlijk is. Wat bedoelt men precies met krachtstroom?