3EGolf
Image default
Particuliere dienstverlening

Alles wat je moet weten over een verstopte riolering.

Een verstopte riolering is meestal het gevolg van een langdurige procedure. Elke dag stroomt er vuil, dat hier niet thuishoort, door de buizen. Telkens blijft er een klein beetje residu achter. Het vuil stapelt zich na verloop van tijd op en verstopt de afvoer of het riool. Bovendien gebruiken veel mensen het toilet als extra afvalbak of spoelen allerlei etensresten door de gootsteen. Het rioolsysteem mag alleen worden gebruikt voor huishoudelijk afval en “zwart water” uit toiletten.

Van het ene op het andere moment kan een riool of afvoer verstopt raken. Vaste stoffen, zoals vochtig of dik toiletpapier, etensresten, olie, maandverband of vet, kunnen bijvoorbeeld worden doorgespoeld. Al dit afval hoort niet thuis in het riool en zal uw afvoerbuizen snel verstoppen.

Waar zit de verstopping in het riool?

In uw huis heeft u verschillende afvoeren. U weet dat er een verstopping is als het water in het toilet niet stroomt, maar wel in alle andere afvoeren. Als het water in meerdere afvoeren niet of niet goed stroomt, weet u dat de centrale leiding of een verbindingsstuk verstopt is.

Is uw afvoer verstopt? Mogelijk zit er een scheur of breuk in het riool. In dergelijke gevallen raden wij altijd aan om contact op te nemen met dit rioleringsbedrijf in Almere, die overal in Nederland werkzaam zijn. Zij lokaliseren en verhelpen het probleem in een mum van tijd.

Wat kunt u doen om een verstopte riolering te voorkomen?

Het is altijd beter te voorkomen dan te genezen. Dit geldt ook als het gaat om het ontstoppen van uw riool. U zult nooit meer te maken krijgen met onverwachte, lastige rioolverstoppingen als u een paar eenvoudige procedures volgt op het gebied van routine-onderhoud:

  1. Soda doorspoelen in het riool

Een ontstopper gemaakt van heet water en zuiveringszout is geweldig. Vet en vuil zijn gemakkelijk te verwijderen. Daarom raden wij iedereen aan zijn afvoer eens per maand door te spoelen. Vul een gootsteen of een emmer tot de helft met water en een flinke hand vol zuiveringszout. Verwijder vervolgens eenvoudig de stop van de gootsteen. Verstoppingen kunnen ook worden voorkomen door een handvol soda in het toilet te doen.

  1. Gebruik zuiveringszout en azijn om de riolen door te spoelen

Denkt u dat kalkaanslag een rol speelt bij de verstopping? Giet dan, direct na het hete sodawater, een flinke scheut azijn. Soda en azijn hebben een zeer sterke reactie wanneer ze worden gecombineerd. Dit brengt een chemisch proces op gang dat zelfs de hardnekkigste aanslag oplost. De azijn heeft een ontkalkende werking, terwijl de soda een ontvettende werking heeft.

  1. Als ontstopper, moet je soda of zuiveringszout gebruiken?

Zowel zuiveringszout als zuiveringszout kunnen worden gebruikt om een afvoer of riool te ontstoppen. Reinigingssoda, kristalsoda, en huishoud soda zijn allemaal verschillende namen voor gewone soda. Als het op schoonmaken aankomt, is deze soda iets krachtiger dan zuiveringszout.

  1. Haar en zeepresten moeten worden verwijderd.

Haar en zeepresten in uw sifon moeten zo snel mogelijk worden verwijderd om uw afvoer en riool schoon te houden. Verwijder de sifon van onder uw gootsteen door hem los te schroeven. Het zal bijna zeker smerig zijn. Als het water niet meer goed wegloopt, is dat vaak te wijten aan de combinatie van haar en zeep. Hetzelfde kan gezegd worden van de afvoer in uw douche. Maak hem daarom regelmatig schoon. Het voorkomt een hoop irritatie en rioolproblemen. Als u deze taak niet zelf kan uitvoeren, kan u dit ook laten doen door een bedrijf dat uw riool kan ontstoppen in Amsterdam.

  1. Installeer een filter in uw afvoer en gootsteen.

Wilt u haren en etensresten uit uw afvoer of riool houden? Plaats dan een zeef in elke gootsteen. Ze houden troep buiten en laten toch normaal water door. Al met al is het een goedkope maar zeer effectieve methode om verstoppingen te voorkomen.

  1. Vaatwaspapier moet worden gebruikt om vuil vaatwerk te reinigen.

Werpt u gewoonlijk al uw vuile vaat in de vaatwasser? Dan moet u zich ervan bewust zijn dat al het vet en de etensresten daarin terechtkomen. Dit laat na verloop van tijd in ieder geval resten achter in uw afvoeren en riolen. Voordat u de borden en vette pannen gaat afwassen, is het een goed idee om ze af te vegen met keukenpapier. Dit voorkomt ongetwijfeld een groot aantal rioolproblemen in de toekomst.

Als het gaat om het ontstoppen van uw eigen riool, wees dan voorzichtig!

Helaas krijgt iedereen wel eens te maken met een rioolverstopping. Hebben onze suggesties uw riool niet kunnen ontstoppen? Bezwijk niet voor de verleiding om drastische maatregelen te nemen. Voor verdere tips kan u ook bij uw rioleringsbedrijf om de hoek om je riool in Lelystad te ontstoppen, bijvoorbeeld.

  • In een chemische ontstopper is altijd een bijtende stof aanwezig. Ze zijn schadelijk voor uw gezondheid omdat u gevaarlijke stoffen inademt en u zich bij verkeerd gebruik mogelijk kunt branden.

  • Chemische middelen die agressief zijn, bestrijden niet alleen de verstopping in uw afvoer. Helaas kan het regelmatig gebruik van een chemische ontstopper schade toebrengen aan uw afvoeren en sanitair.

  • Het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen heeft een negatieve invloed op het milieu. Wanneer u een fles leeggiet in een gootsteen of douche, komt de volledige inhoud via de riolering in het milieu terecht.

  • Als u een professionele loodgieter of rioolspecialist nodig heeft om uw riool te ontstoppen in Utrecht, kunnen de bijtende effecten van de chemische ontstopper die u heeft gebruikt schadelijk zijn voor deze loodgieters.

Wat als u uw riool niet kunt laten ontstoppen?

Heeft u alles geprobeerd en lukt het nog steeds niet om uw riool te laten ontstoppen? Neem dan contact op met een rioolontstoppingsdienst bij u in de buurt. Uw verstopping wordt door de rioolmonteur ontstopt. Hij weet precies waar de verstopping zit, omdat hij er eerder is geweest. En als hij het niet weet, komt hij er met behulp van een camera-inspectie achter. 

https://rvs-rioolservice.nl/
3eGolf.nl