3EGolf
Image default
Energie

Energie besparen doe je zo

Energie besparen wordt steeds meer een hype met de vele voordelen die het met zich meebrengt. Besparen op je energie merk je niet gelijk op korte termijn, maar op lange termijn kan het echt wonderen doen. Je gaat dit in je portemonnee voelen, zo bespaar je soms wel paar honderd euro per maand. Ook is het veel beter voor het milieu, minder afval en minder warmte.

Maar hoe bespaar je nou precies?

Om te beginnen kan je beginnen om al je apparaten op helemaal uit te halen. Als je je televisie bijv op stand-by heeft staan gebruikt het alsnog stroom en er blijft warmte vanaf komen. Dus haal je televisie, radio en opladers uit het stopcontact als je het niet gebruikt of uit huis gaat, dit merk je goed in je portemonnee.

Oude apparatuur vervangen want deze verbruiken meer dan je denkt. Vroeger had het apparaat misschien een label van B+ maar wat vroeger B+ was is nu een D. Een moderner apparaat wat zuiniger is kan een grote investering zijn maar ook dit zou je na een paar maanden goed moeten aanvoelen in de portemonnee. 

Led lampen gebruiken aanzienlijk minder energie dan een gloeilamp, led lampen zijn wel ongeveer 85% zuiniger dan een gloeilamp. Led lampen waren vroeger dood en kil licht maar nu heb je ze in alle maten en kleuren. Dus doordat deze lampen zuiniger zijn hoef je ze ook minder te wisselen. 

Met het gebruik van een energiemeter in je meterkast is het heel makkelijk om alles bij te houden van hoeveel energie je nou bespaart of niet bespaart. 

Elektricien Utrecht 24/7 adviseerd

Heb je een ervaren elektricien nodig in Utrecht of omstreken? Elektricien Utrecht 24/7 staat de hele dag voor je klaar. Wij kunnen je helpen met het installeren van nieuwe apparatuur of met het installeren van een nieuwe energiemeter. Wij zijn de hele dag door bereikbaar op het nummer: 085 019 6395 en u kunt ons vinden op het adres: Amsterdamsestraatweg 223, 3551 CC Utrecht.

 

3eGolf.nl