3EGolf
Image default
Energie

Energie besparen op verlichting

Een groot deel van het energieverbruik in huis komt door de verlichting. Elk huis heeft natuurlijk verlichting nodig. Gelukkig zijn er manieren om energie te besparen op de verlichting. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw eigen portemonnee.

Ledverlichting

De beste tip om energie te besparen op verlichting is door te starten met het gebruiken van led lampen. Led Lampen zijn namelijk een stuk duurzamer dan elke ander soort verlichting. Zelfs spaarlampen en tl-buizen zijn minder zuinig dan ledlampen. Probeer dus zoveel mogelijk bestaande lampen te vervangen door led lampen. Natuurlijk kost dit geld, maar later plukt u hier de vruchten van. Led lampen gaan ook nog eens erg lang mee. Veel langer dan andere soorten verlichting. De maximale levensduur van een ledlamp is wel 50.000 branduren.

Gebruik verlichting op zonne-energie

Ook in de tuin maken veel mensen gebruik van verlichting. Een goede manier om buiten te besparen met verlichting is door gebruik te maken van verlichting die energie opwekt door gebruik te maken van de zon. Er komt steeds meer verlichting op de markt die, door middel van kleine zonnepaneeltjes, de zon gebruikt als energiebron. En aangezien dit een natuurlijke energiebron is is dit erg duurzaam.

Laat niet onnodig het licht aan

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar niks is minder waar. Veel mensen laten te vaak het licht aan staan, terwijl dit helemaal nergens voor nodig is. Bijvoorbeeld als de gordijnen dicht zijn, terwijl het gewoon licht is buiten of als u niet eens thuis bent. Let hier dus op.

Besparen op een andere manier

Er zijn veel manieren om duurzamer te leven. Besparen op verlichting is er daar één van. Een manier die voor veel mensen wat minder bekend is, is het overstappen naar een andere energieleverancier. Veel mensen zitten namelijk bij een energieleverancier die voor hen helemaal niet het voordeligst en/of het meest duurzaam is. Een makkelijke manier om een goed beeld te krijgen van welke energieleverancier geschikt is voor u is door energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Als u meer informatie wilt over het overstappen naar een andere energieleverancier kan dat door overstappen van energie.

Gerelateerde artikelen

Duurzame landbouw met behulp van een kleine windmolen

Energiemaatschappijen met windenergie

Kleine windmolens van EAZ: dit is wat het is

3eGolf.nl