3EGolf
Image default
Energie

Energiemaatschappijen met windenergie

Wind, zoveel jaren geleden hadden we waarschijnlijk nooit kunnen denken of hopen dat het ons zou helpen in de strijd tegen een beter milieu en tegen de opwarming van de aarde. Deze natuurbron is namelijk het perfecte middel om te besparen in onze energiekosten en om duurzaam energie op te wekken die bovendien nog eens goed is voor het milieu. Winenergie wordt opgewekt uit een bron die nooit opraakt, er is namelijk altijd wind en wind zal blijven bestaan. Daarom is het dus een duurzame manier van energie opwekken. Overweeg je om over te stappen naar een energiemaatschappij die windenergie aanbiedt? Dan zijn hier voor jou nog eens de voor- en nadelen op een rijtje gezet:

 

Veel huishoudens hebben duurzame energie

 

Doordat Nederland vlak aan zee ligt en het vlakke land van Nederland erg geschikt is ervoor, is het een ideaal land om elektriciteit met windkracht te kunnen opwekken. Daarom worden windmolens ook steeds vaker en vaker gebouwd. Als je weet dat 1 windmolen al aan een 500 tal huishoudens per jaar groene elektriciteit kan geven, wil je niet weten wat talrijke parken opleveren aan groene energie per jaar.

 

Voordelen van windenergie

 

Buiten dat windenergie goed is voor het milieu heeft het ook nog andere voordelen:

  • Jaarlijks krijgen een 500 tal huishoudens op deze manier groene energie

  • De energie die nodig is om windmolens op te bouwen, te onderhouden en af te breken, wordt door de windmolen zelf opgewekt in 3 tot 6 maanden

  • Je wekt op een goedkope manier duurzame energie op

 

Nadelen van windenergie

 

Elk voordeel heeft z’n nadeel wordt wel eens gezegd en beweerd en dat is natuurlijk met windenergie niet anders. Er zijn een paar nadelen aan verbonden:

  • Een windmolen(park) kan wel voor wat onrust en overlast zorgen voor de omliggende bewoners

  • Voedsel, rust- en broedgebieden van volgens ondervinden hier negatieve effecten van

  • Grote windmolens zorgen voor landschapsvervuiling

 

Leveranciers vergelijken

 

Toch wegen de nadelen niet op tegen de voordelen als je ze globaal bekijkt. Daarom is overstappen naar een energieleverancier die windenergie levert, geen slecht idee. Zet je aan je computer en ga alle leveranciers vergelijken zodat jij er het scherpste tarief kunt uitkiezen. Houdt hierbij rekening met alle mogelijke parameters zoals: enkelvoudige of dubbelvoudige meter, vast of variabel tarief, eventuele welkomstkortingen en de opzegboete. Verschillende energiemaatschappijen die windenergie leveren zijn Nuon, Delta, Essent, Electrabel, Eneco en E.on. Keuze genoeg dus!

 

https://123vergelijkers.nl/
3eGolf.nl