3EGolf
Image default
Particuliere dienstverlening

Zelfstandigheid met begeleid wonen voor jongvolwassenen

Begeleid wonen biedt jongvolwassenen met psychische kwetsbaarheden een uitkomst. Zij kunnen gebruikmaken van extra hulp om op eigen benen te staan. Met de juiste hulp kunnen deze jongeren zich goed op de toekomst voorbereiden. Dit kan met de hulp van Leviaan. Zij zijn gespecialiseerd in de begeleiding van jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar met psychische kwetsbaarheden. Bij Leviaan maken jongeren gemiddeld twee jaar gebruik van begeleid wonen voordat ze op eigen benen staan. De jongvolwassenen staan tijdens het begeleid wonen centraal en tijdens het traject ligt de focus op het behoud van hun identiteit en zelfstandigheid. Dat is ook de reden dat Leviaan een individuele en persoonlijk aanpak opstelt voor elke cliënt.

Doel om een stabiele omgeving te creëren

Het doel van begeleid wonen is om een stabiele omgeving te creëren voor de jongvolwassenen. Dit kan gerealiseerd worden op een van de locaties van Leviaan. Zij hebben twee trainingscentra in Zwaag en Wormerveer. Hier wordt de jongeren de stabiele omgeving gegeven die ze nodig hebben om zichzelf te ontwikkelen. Wanneer een cliënt hier gaat wonen, dan wordt hij of zij voorbereid om de toekomst middels intensieve coaching en ondersteuning.

Trainingscentrum voor optimale ontwikkeling jongeren

Het trainingscentrum is gericht op jongeren met autisme. Zij ontwikkelen zich hier optimaal. Begeleiders houden continu rekening met de mogelijkheden en beperkingen van de jongeren in kwestie. Ze leren omgaan met autisme en andere stoornissen. Ze ontwikkelen hun eigen persoonlijkheid, maar gaan ook aan de slag met sociale vaardigheden. Emoties van anderen en hoe hiermee om te gaan, komen ook aan bod. Is er ook sprake van geneesmiddelen? Dan leren ze ook hiermee op verantwoorde wijze om te gaan. Ook voor deze jongvolwassenen is twee jaar begeleid wonen vaak voldoende om zich staande te houden in de maatschappij. Wil jij graag hulp ontvangen op een van de locaties van Leviaan? Vraag dan gerust naar meer informatie door contact met ze op te nemen. Tijdens een intakegesprek leren ze jouw wensen en (zorg)behoeften goed kennen.

https://leviaan.nl/
3eGolf.nl